Waarom staat in het Europese paspoort niet wie je ouders zijn? Dat veranderd toch (bijna) nooit?

Indien dat om "veiligheid"regels niet kan, het BSN(Sofi nummer) zou dit toch wėl deze informatie moeten bevatten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Waarom zou dat dan moeten het is jouw paspoort en de gezinssamenstelling hoeft niet in en paspoort te worden opgenomen. Kinderen behoren tegenwoordig gewoon een eigen paspoort te hebben. De douane kan bij vragen dit echt in het systeem zelf prima opzoeken.

Het Europees Paspoort is geen identiteitsbewijs of reisdocument. Om de toegang tot andere lidstaten - en daarmee tevens een vrije dienstverrichting alsook de concurrentie - te bevorderen, is echter bij de Richtlijnen 2002/83/EG en 92/49/EG het zogenaamde Europees paspoort ingevoerd. Financiële ondernemingen die in een land binnen de Europese Economische Ruimte (de Europese Unie + Noorwegen, Liechtenstein en IJsland) een vergunning hebben van de toezichthouder van dat land én die ook in Nederland producten en diensten willen aanbieden, moeten zich laten registreren bij de AFM. Zij krijgen dan een Europees Paspoort. Het Europees paspoort is het uitvloeisel van deze richtlijnen. Zij is gebaseerd op de binnen in de Europese Economische Ruimte (EU plus Liechtenstein, IJsland en Noorwegen) geldende principes van ‘home country control’ en ‘single license’ die bepalen dat bv een verzekeraar met een zetel in een lidstaat enkel onder het toezicht staat van de toezichthoudende autoriteit van de lidstaat die hem een vergunning heeft verleend. Er bestaan twee soorten van Europees paspoort: één voor het vrij verrichten van diensten en één voor de de vrijheid van vestiging (bijkantoren). Een voorbeeld van de invulinstructies voor het aanvragen van een Europees paspoort. Een onderneming kan zich ook aanmelden voor meerdere Europese paspoorten. http://www.digitaal.loket.afm.nl/Documents/Invulinstructies/FD-invulinstructies/Invulinstructie_Aanmelding_Europees_paspoort.pdf

Toegevoegd op 31 augustus 2018 09:01: tekst

(Afgezien of het nu om een paspoort gaat welke uitgegeven is door een lidstaat van de Europese Unie of daadwerkelijk om een "Europees paspoort") Omdat dat geen meerwaarde zou hebben over de informatie die al gegeven is op je paspoort. Met de gegeven informatie kunnen de instanties die het paspoort in mogen zien al een perfect beeld scheppen van wie jij bent, de toevoeging wie je ouders zouden zijn is of irrelevant of kan opgezocht worden mocht dat nodig zijn. --- Daarnaast zou het voor verwarring kunnen zorgen als een van je ouders een internationaal gezochte terrorist/crimineel was en diens naam in je paspoort staat.

Toegevoegd op 31 augustus 2018 09:48: tekst

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100