Is de slechte economie de (of een) oorzaak dat in Nederland mensen steeds radicaler worden m.b.t. hun houding/mening t.o.v. moslims of PVV?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee dat heeft niets met elkaar te maken. De slechte econommie is het gevolg van onzuiver bankieren Toegevoegd na 1 uur: Hm.. Vraag verkeerdom gelezen; excuses. Ja, financiele problemen leiden ertoe dat mensen wat minder diep nadenken over maatschappelijke problemen, en sneller 'anderen' de schuld geeft. in dit geval draagt dat zeker bij aan de radicalisering van Nederland. Crises zijn daar uitstekende drijvende process4en voor.

Uit de analyses in de krant blijkt het tegendeel (wat betreft de stemmen voor de PVV). Nu het slechter gaat met de economie klampen mensen zich vast aan de partij die de beste marketingstrategie heeft om zich het imago aan te meten als "beste oplossing in economisch zware tijden", de VVD. Dit leidt dus af van het geblaat van de PVV die naar mijn mening vooral gebaseerd is op angst. Toegevoegd na 1 minuut: Het zou wat anders zijn als bepaalde bevolkingsgroepen de schuld zouden krijgen van de slechte economie, maar dat is hier niet van toepassing.

Bronnen:
http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Politiek...

Nee, want moslims zoals de pvv die bedoeld zijn geen economische concurrenten. Bij hardwerkende Polen ligt dat anders. Het zal mij dan ook niet verbazen dat als de economie zo blijft deze mensen als zondebok worden bestempeld.

De economie is heel goed in Nederland. De medi proberen ons wijs te maken dat het anders is. De media geven teveel ruimte aan die zure mensen. Dat maakt mensen rechts. Angst dus. Toegevoegd na 6 uur: media

Geld is schuld. En als er geld tekort is, dan wordt er weer geld gecreeerd wat nog een grotere schuld veroorzaakt. Daar kan een moslim bar weinig aan doen. Ik zie de relatie tussen moslim en de schuld niet. bekijk zeitgeist2 maar eens, dan weet je hoe geld in zijn werking. Hoe meer geld er is, hoe meer schuld, en ook andersom.

Bronnen:
http://video.google.com/videoplay?docid=91...

In de schilderswijk te Den Haag...op de Hoefkade..zaten 20 jaar geleden allemaal nederlandse winkels. Stomerij, groentewinkel, slager, bakker, sigarenboer, kapper, etcetera. De meeste zaken zijn failiet gegaan. Die hadden geen klanten meer omdat er heel veel buitenlanders kwamen wonen en die kochten niets bij die winkeltjes. Die begonnen hun eigen winkeltjes...en nu is alles daar buitenlands. En tja...daar waren heel wat mensen echt niet blij mee...toendertijd. Dat geeft ook onenigheid onder elkaar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100