Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

kan het kloppen dat Berlusconi destijds onder druk van de EU het veld heeft moeten ruimen al premier van Italië?

of is het een verhaal dat door zijn tegenstanders de wereld in is gebracht?

Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
804

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Nee, dat was een kwestie van democratie. Berlusconi kreeg steun voor het premierschap van zijn democratisch gekozen partij. In 2013 gaf zijn partij hem geen steun meer om opnieuw premier te worden, maar kreeg zijn partij ook niet voldoende stemmen. Berlusconi kondigde begin dit jaar overigens aan om, met weer een andere partij, opnieuw te streven naar het premierschap.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
Antoni
6 jaar geleden
Ik vond dit artikel http://www.novini.nl/de-vreemde-angst-voor-berlusconi/ waarin toch wel wordt beweerd dat Europese leiders een hekel hebben aan Berlusconi. De website is zelf niet een bekend of vooraanstaand nieuwsmedium maar het artikel refereert wel aan http://nos.nl/artikel/477666-kroes-gruwt-van-berlusconi.html "(Neelie) Kroes gruwt van Berlusconi" en http://www.nu.nl/buitenland/3204552/duitse-minister-schauble-waarschuwt-berlusconi.html "Duitse minister Schäuble waarschuwt voor Berlusconi". Het ging toen om presidentsverkiezingen in 2013. Ook dit artikel http://www.nu.nl/economie/3287959/euro-wankelt-bij-terugkeer-berlusconi-als-premier.html "Euro wankelt bij terugkeer Berlusconi als premier" lijkt toch de vraagsteller gelijk te geven in zijn aanname.
Antoni
6 jaar geleden
Correctie van mijn reactie: het ging toen niet om de presidentsverkiezingen, maar om de Italiaanse parlementsverkiezingen, van februari 2013.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding