Is Lijst 17 "de jongeren partij" goed voor de Nederlandse politiek?

Weet jij het antwoord?

/2500

Jawel alleen het laatste punt niet - Betaalbare huur- en koopwoningen voor jongeren en starters. - Kantoorpanden die twee jaar leeg staan worden geschikt gemaakt voor studentenwoningen. - Voor huizen tot 300.000 euro krijg je hypotheekrenteaftrek. Daarboven schaffen we het geleidelijk af. - Betaalbaar openbaar vervoer. - Meer openbaar vervoer in de avond en nacht. - Jongeren zijn de sleutel tot succesvolle integratie - Geen bonussen meer voor banken die staatssteun ontvangen. - Tijdelijke uitkeringen zijn prima, maar met als doel om snel weer aan het werk te gaan. - Softdrugs legaal maken! - Joint Strike Fighter NIET aanschaffen - AOW- leeftijd verhogen naar 68 jaar

tsja het is een impuls, maar maar het is niet zo dat jongeren nog geen platvorm hebben. alle partijen hebben zo'n beetje een jongeren afdeling.

Dat klint heel goed! Vooral doorgaan....

Ook al ben ik het niet altijd met het programma eens, elk initiatief van/voor jongeren juich ik toe. Je kunt wel eens je neus stoten, maar daar leer je dan ook weer van.

In eerste aanleg absoluut. Immers de jongeren vertegenwoordigen een niet geringe groep in aantal maar zeker ook in belangrijkheid. Hoe eerder (er zijn grenzen)we onze opkomende generaties voorbereiden op de steeds complexer wordende wereld in al zijn facetten hoe beter , dan zullen we er ook voor moeten zorgen dat al deze facetten voor die groep beschikbaar zijn en toegangkelijk. In een constitutionele monarchie moet elke groep een stem krijgen. De mate waarin zal dan democratisch bepaald worden. Jongeren hebben vaak nieuwe ideeën die voor komen uit oude waarden en opvattingen. Jongeren die zich nu al bezig houden met politiek zullen beter beslagen ten ijs kunnen komen. de jongeren zullen straks het roer over moeten nemen. Het goede is dat je in deze overgangsfase alles goede dingen van dejeugd k u n t gebruiken maar dat je zelf kunt selecteren. In die situatie heb je dus hetbeste van beide. De kennis en ervaring van de oudere generatie samen met de frisse nieuwe blik van de jongere generatie Ik denk voor die fase de meest gunstige verhouding Er zal wel voor moeten worden gezorgd dat ook die groep qua samenstelling een eerlijke weerspiegeling is van de maatschappij, dus niet alleen jongeren maar homosexuele jongeren, gehandicapte jongeren (of een bertegenwoordiging, allochtone jongeren, om te voorkomen dat ze later wanneer ze groot zijn zich achtergesteld gaan voelen enz. Zo eerlijk mogelijk de oudjes kunnen nog wat na genieten en dan kunnen de jongeren de taak zinnig voortzetten en ook weer nieuwe jongeren bij deze uitdagende taak helpen. Zij kunne het debatteren bijvoorbeeld oefen met thema`s die hen specifiek aangaan (studiebeurs, ov jaarkaart etc.) De kennis die ze daarbij op doen kan in de toekomst weer goed van paskomen in debatten met de jongere van dan. Het zijn dan ervaringsdeskundige geworden en daar kun je, er jong òf oud, nooit te veel van hebben. Op die manier kan een klein landje als het onze, mondiaal van grote betekenis blijven.

Hoop dat ze geen stemmen krijgen. Ik heb niets tegen jongeren, maar heb ook geen vertrouwen in ze, wel in hun inbreng in een bepaalde partij, maar niet als zelfstandige partij.

hoe meer keuze hoe beter.

Als je leest wie het zijn dan zijn ze nergens goed voor. Iedereen is wel een dronken geweest of te ver gegaan in z'n studententijd. Doe dat en "grow up". Daarna, met wat levenservaring mag je meelullen. Niet als dronken, geile, egoistische overjarige puber met nul resultaat en nul bijdrage aan deze samenleving.

Absoluut. Jongeren zijn de toekomst. Toegevoegd na 55 seconden: Maar misschien is het beter als ze in de bestaande politieke partijen hun trom roeren.

Dat valt te bezien. De echt grote problemen zijn geen specifieke jongeren issues, en ook geen zaken waarover alle jongeren hetzelfde zullen denken. Hoe kom je tot een gemeenschappelijk jongerenstandpunt over klimaatverandering en economische crisis?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100