Welke functies bestaan er allemaal in een politieke partij?

Hoeveel mensen zijn er minimaal nodig in een politieke partij (om alle functies te vervullen) en welke functies bestaan er allemaal in een politieke partij?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In principe mag ieder persoon, helemaal alleen, ongeacht leeftijd of nationaliteit, een eigen politieke partij beginnen. Er is wel een notariële akte nodig. In de akte worden minimaal de volgende zaken vastgelegd: De naam van je partij De plaats waar de partij gevestigd is Het doel van de partij Een politieke partij heeft geen formele functies. De enige functie die iemand vervult als hij een zetel in de Tweede Kamer krijgt, is die van politiek leider of partijleider en dient zijn kiezers te vertegenwoordigen. Is er maar één zetel dan is diegene politiek leider van een eenmansfractie. Heeft een partij meerdere zetels dan wordt de volgorde van belangrijkheid onderling bepaald. Degene die de functie partijleider vervult, meestal de lijsttrekker bij de verkiezingen, moet niet alleen zijn kiezers vertegenwoordigen maar ook zorgen voor eensgezindheid in zijn partij. Toegevoegd na 6 minuten: Een politieke partij kent geen functies maar vervult een functie.

Bronnen:
https://www.parlement.com/id/vhnnmt7m19zr/...

Deelantwoord: je hebt minstens 1 persoon nodig. Zie als voorbeeld de PVV. Dit is een partij met Geert Wilders als enig lid. Je kunt dan ook geen lid worden van de PVV.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100