Wat voor een (op feiten gebaseerd) goeds valt er over Obama allemaal te vertellen?

Ik had net een discussie met iemand over Obama. Ikzelf heb veel vertrouwen in deze man als leider, zeker na zo'n cowboy als Bush, maar mijn discussiegenoot was niet zo te spreken over hem. Het merendeel van de discussie ging over gevoel. Maar wat zijn nu de feiten? Ik kan bijvoorbeeld noemen dat hij het zorgstelsel heeft verbeterd in Amerika, dat vind ik op zich al een heel groot pluspunt, omdat dat iets was wat echt mis was in Amerika. Maar hoe zit het bijvoorbeeld met Irak, Afghanistan, Guantanamo Bay, de kredietkrisis etc? Heeft hij daar verandering in bereikt of adequaat gehandeld? Welke andere zaken heeft hij bereikt? Of... wat heeft hij eigenlijk heel slecht gedaan?

Ik weet dat een dergelijke vraag al eens eerder is gesteld, maar ik ben op zoek naar nog wat meer feiten. Wel dus inderdaad graag feiten...

Weet jij het antwoord?

/2500

begandigd spreker meer iq (ik schat zo'n +80) dan zijn voorganger geen yale maar harvard dus iig geen skull & bones pragmatish veel meer in huis dan mccain geen prolife gekken die hem manipuleren heeft een gezellige lach stop de tijd geen jokers

Hij heeft wel de zorgverzekering voor iedereen ingesteld. Daarom zijn nu veel Amerikanen kwaad, want sociaal zijn is niet helemaal hun pakkie an. Maar als je nu Googelt: Obama en...... (vul maar in), dan krijg je vast antwoorden, Ach iemand zal het wel voor je doen. Toegevoegd na 1 minuut: enz. enz.

Bronnen:
http://www.logfather.com/?e=1683

Obama doet dingen waar men in de VS altijd bang voor is geweest. Zoals de verplichting voor iedereen een ziektekostenverzekering af te sluiten, en alle verzekeraars te verplichten iedereen te accepteren. Dat wordt gezien als inperking van de vrijheid van het individu en van ondernemers, en veel minder als een manier om iets te doen aan de beroerd slechte toegang tot gezondheidszorg en de hoogste moedersterfte van alle ontwikkelde landen. Ook het willen reguleren van de banken schiet veel mensen in het verkeerde keelgat. Vroeger hadden de banken de politici in de zak, nu lijkt het om te draaien. In het verlengde van zijn voorgangers is er een nieuw START-verdrag tot stand gekomen, die als het goed is zal leiden tot een verdere reductie van kernwapens. Vanuit het perspectief van de rest van de wereld positieve ontwikkelingen, maar binnen de VS erg controversieel. Het beeld dat de VS kernwapens nodig heeft om ervoor te zorgen dat de rest van de wereld ze niet durft te gebruiken zit er nog sterk in. Geholpen door berichtgeving in kranten en op TV, gevoed door invloedrijke vriendjes die de dingen liever bij het oude zouden laten.

Bronnen:
http://edition.cnn.com/2010/POLITICS/04/08...
http://nl.wikipedia.org/wiki/The_Power_of_...
http://www.npr.org/templates/story/story.p...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100