Welk land(en) heeft geen staatsschuld

Weet jij het antwoord?

/2500

Luxemburg

Bronnen:
forum.fok.nl/topic/937918/4/25

Dat land is er niet. Het land met de laagste staatsschuld (in % van het bruto nationaal product) is momenteel Estland. (Het bruto nationaal product (bnp) is de waarde van alle goederen en diensten die in een bepaalde periode (meestal een jaar) in een bepaald land worden geproduceerd (het bruto binnenlands product) plus de uit het buitenland afkomstige primaire inkomens.) Toegevoegd na 1 minuut: Addendum: Het land Sealand heeft geen staatsschuld, maar Sealand wordt dan ook niet als land erkent (behalve door henzelf). Zie bron 2.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_lan...
http://www.sealandgov.org/

Ik neem aan dat je de landen bedoelt die geen externe schulden hebben. Dat zijn: Brunei, Liechtenstein en Macau, volgens de link. (Overigens is de informatie al wel een paar jaar oud.)

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_count...

Geen enkel land heeft geen staatsschuld. Al kan dat wel, Roemenië had onder Causecu geen staadschuld. Nog steeds heeft dat land een lage staatschuld. Ook Luxemburg en Estland zijn landen met een lage staatsschuld (gemeten naar het bbp).

Het lijkt mij dat China met haar ontelbare miljarden dollars aan Amerikaanse staatspapier een net positieve saldo heeft staan op de bank.

Singapore

in europa maar 1 land noorwegen wat wil je ook 15€ voor een pilsje

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100