wie was/waren de schutter(s) vanaf Grassy Knoll tijdens moordaanslag op JFK op 23 nov 1963?

Ik bedoel dus niet Lee Harvey Oswald. Maar die anderen, zijn daar de namen van bekend?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een commissie onder leiding van Earl Warren concludeerde in het officiële onderzoeksrapport later dat zowel Oswald als Ruby waarschijnlijk alleen gehandeld hebben. Deze bevinding wordt echter nog tot op de dag van vandaag in twijfel getrokken. Er bestaan verschillende samenzweringstheorieën die onder andere de CIA, de maffia en de Cubanen ervan verdenken de opdracht tot de moord gegeven te hebben. De vertrouwelijke onderzoeksrapporten van de FBI, die mogelijk meer inzicht in de zaak geven, worden pas in 2017 openbaar gemaakt.

Bronnen:
http://www.isgeschiedenis.nl/toen/november...

Het is al lang algemeen bekend dat die feiten [ de namen van de daders ] bekend zijn bij de CIA/FBI en pas na vele jaren bekend zouden worden gemaakt. Dit is ooit als "nieuws" naar buiten gekomen. Waarmee dus geïmpliceerd wordt dat er wel iets bekend moet zijn... echter, er werd/wordt vermoed dat de CIA/FBI zelf achter de aanslagen zaten! Ik betwijfel/vraag me af of zoiets ooit wel bekend gemaakt zal worden door diezelfde overheidsdienst.. misschien over een paar honderd jaar, als het ver achter 'ons' ligt? Antwoord op je vraag is dus, het zou bekend zijn, maar nog niet bekend gemaakt.

Die 'Grassy Knoll' schutters bestaan niet. Dat hele verhaal van die tweede schutter, samen de met de moord op Lee Harvey Oswald (de echte dader), dient een simpel doel: De aandacht afleiden van Oswald. Oswald is namelijk een bijzonder interessante persoon, die in 1959 overliep van de VS naar de Sovjet-Unie en in mei 1962 (notabene met zijn Russische vrouw!) naar de VS terugkeerde. Tussen mei 1962 en eind 1963 hield hij zich bezig met oa. pro-Cuba activiteiten. Dat roept allerlei vragen op die veel interessanter zijn dan die 'tweede schutter': Was Oswald een KGB-agent? Dachten FBI, CIA, en/of NSA dat hij dat was? Waarom kon hij terugkeren en vrij rondlopen? Etc etc etc... Vragen die door de moord op Oswald en de geruchten over een tweede schutter onvoldoende uitgediept zijn. De simpelste theorie: De FBI (verantwoordelijk voor het oppakken van spionnen) liet Oswald lopen in de hoop dat hij de FBI naar meer spionnen zou leiden. Oswald deed echter heel iets anders. Deze misrekening moest daarna uit het zicht verdwijnen -en dat is gelukt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100