Wat is nou precies het verschil tussen fascisme en nationaal socialisme?

Weet jij het antwoord?

/2500

Geen verschil behalve de naam. Het nationaal socialisme is van Hitler, fascisme van Mussolini. Hitler en Mussolini konden het goed met elkaar vinden.

nationalisme is gericht op een land dat puur moet blijven facisme op bevolkingsgroepen die verdelgd dienen te worden ook over grenzen heen.

Nationaal socialisme is de term die Hitler en kornuiten zichzelf opplakten. Als we deze organisatie/stroming nader beschouwen dan zie we dat het fascisme is. Fascisme is dus een voornaam wezenskenmerk van het nationaalsocialisme zoals het destijds bestond. Kenmerk van fascisme is dat er een bundeling plaatsvindt van gevoelens van onvreden, die wordt geprojecteerd op een zondebok.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Fascisme

Ha, die Gast14353; Een belangrijk verschil is dat het oorspronkelijke fascisme in Italië helemaal niet antisemtisch was. Sterker nog, er waren zefs flink wat Joodse aanhanges, net als voor de oorlog bij de NSB. De jodenhaat is een factor die door de nazi's als nieuw element zijn ingebracht en ook door andere fascisten overgenomen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100