Zijn er verschillen tussen de sp en groen links?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

GroenLinks is een wat elitaire partij, het begint een beetje een vrouwen partij te worden. SP is de partij met een zeer sociaal programma, men is er wars van elitair gedrag. De partij heeft zeer goede standpunten op de verschillende terreinen. De partij wordt helaas (nog) niet goed "verkocht". Dat laatste vinden de SP-ers ook een vies woord. Het zijn heel nuchtere, hardwerkende, idealistische maar toch iets te bescheiden mensen. (Het Jan Marijnissen gehalte moet weer gaan toenemen, doe je best Emile Roemer !!)

Onder andere: De SP is een socialistische partij (de naam zegt het al), een socialistische staatsinrichting gaat bij hun boven alles, waar Groen Links wel een sociaal gezicht heeft, dus wel voor de mensen opkomt, maar toch vooral ook het milieu hoog op de agenda heeft staan. Voor een doorwrochtere vergelijking moet je wellicht de beide partijprogramma's vergelijken...

De SP is overal tegen. Zij zijn de SGP van links. Groen Links lijkt heel erg op de PvdA. Ze kunnen beter fuseren met de PvdA.

Ik vind de SP een stuk menselijker en socialer dan Groen Links.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100