Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Is het Belgisch wettelijk dat alle burgers meebetalen voor zonnepanelen geplaatst door een relatieve minderheid van de burgers?

Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
798
Reddie
8 jaar geleden
Dat heeft niet zozeer met wetten te maken.
Dat is het hele idee van een samenleving.
Verzekeringspremies betale zonder ooit te declareren.
Wegenbelasting betalen terwijl je altijd alleen per fiets gaat.
Belasting betalen voor de kinderbijslag voor anderen.
En ga zo maar door.
Ivana
8 jaar geleden
Als op het plaatsen van zonnepanelen subsidie wordt gegeven, dan wordt dat betaald uit de staatskas. Hoe komt die vol? Juist, door belastingheffing. En wie betalen er belasting? De burgers. Iedereen betaald dus indirect mee aan de plaatsing van zonnepanelen.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

De vorige linkse Vlaamse regering hechtte geen enkel belang aan beperkingen ivm budget. Ze bleven maar uitgeven, subsidies betalen en belastingen verlagen terwijl bedrijven werden belast waardoor ze naar de buurlanden gingen. Nu moet onze huidige regering de gevolgen ervan dragen. Zij moeten besparen en extra belastingen heffen dankzij de vorige regering. Daarnaast is het gebruik van groene energie nu eenmaal de toekomst. We moeten nu eenmaal overschakelen op groene energie. Maar de Vlaming kennende moet de regering hun dwingen om zonnepanelen te zetten door ze te raken waar ze het kwetsbaarst zijn, nl in hun portefeuille.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding