Ik maak een opstel over waarom Turkije in de EU moet. Maar ik kan maar niet op een krachtig voor argument komen? Hulp a.u.b.

Het is in de vorm van een essay, en ik heb al een tegenargument en een counterargument. Ik moet alleen nog wel een sterk argument voor hebben.

Toegevoegd na 4 minuten:
Het is voor een schoolopdracht, dus ik moet wel

Toegevoegd na 17 minuten:
Het gaat voor maar 20% om de inhoud, maar ik moet wat argumenten e.d. verzamelen om morgen een engels essay te maken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Tegenargumenten genoeg! Ik zou maar één argument voor toetreding kunnen bedenken en dat is de economie. Als de grenzen geopend zijn voor Europese bedrijven, zullen we er een enorme markt bijkrijgen van 70 miljoen inwoners vanTurkije. Europese bedrijven zullen zich er gaan vestigen, omdat er goedkoper kan worden geproduceerd. De Turken hoeven dan niet meer naar Europa te komen voor werk. Bovendien is het klimaat er zoveel beter dan in Nederland! Turkije heeft ook meer banden met Europa dan andere islamitische landen. Lang voordat Frankrijk op scholen de hoofddoekjes verbood, had Turkije dat al gedaan. Istanboel ( vroeger Constantinopel) was vroeger één v.d. belangrijkste westerse steden. Met Turkije in de EU kunnen we aan de wereld laten zien dat verschillende geloven goed samen één democratie kunnen zijn. Wanneer Turkije ondanks al zijn pogingen toch niet zou mogen toetreden, keert het zich misschien wel tegen het westen en zal de Islamitische wereld gaan denken dat het Westen niet eens wil samenwerken. De haat tegen het Westen zal dan alleen maar toenemen. Trouwens is in al die balkanlandjes ook veel mis en die mogen wel toetreden terwijl Turkije er al veel voor over heeft gehad en nog steeds in de wachtkamer zit. Waarom zouden zij niet mogen? Toegevoegd na 6 minuten: Zelf vind ik dat ze eerst eens "Human Rights "moeten toepassen. Er wordt nog steeds gemarteld en de rechten van vrouwen en Koerden is nog steeds niet goed. Zolang Amnesty nog steeds rapporteerd over grootschalige schending van mensenrechten zijn ze er nog lang niet aan toe!

Misschien is dat argument niet te vinden,omdat het niet aanwezig is! Je zou dus kunnen concluderen,dat zo,n argument niet bestaat!

Die bestaat niet.

Ik zal je een hint geven maar niet van harte; scholieren moeten zelf leren denken anders wordt het nooit wat. Denk aan hoe Islamitische handelspartners in de rest van de wereld de EU zullen beoordelen als er ook een Islamitisch land deel van uit maakt. Vul de consequenties verder zelf in.

Kort maar krachtig: Ze zijn er nog (lang) niet aan toe!

- Turkijë heeft een strategische ligging als Europees portaal naar het midden-oosten. Om die reden is het ook een zeer gewaardeerd lid van de NAVO. - Seculariteit is behoorlijk geregeld, de scheiding kerk-staat is sterker dan in pakweg Italië, Griekenland, of Polen. - Het is een grote markt, met nog een behoorlijke groeipotentie.

Je verankert Turkije stevig in het Westen en neemt de wind uit de zeilen van moslim fundamentalisten.

Feit is dat hiermee de grens van de NAVO wordt verlegt tot op de brandhaarden van de wereld. Daarmee moet men in oorlog trekken indien het op het grensgebied zou escaleren. Waardoor bepaalde grote "machten"een makkelijkere alliantie krijgen...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100