Heeft de politie recent echt landelijk gewaarschuwd voor telecomoplichting?

De laatste dagen word ik overspoeld met doorgestuurde berichten over een landelijke waarschuwing van de politie om telefoontjes van een bepaald telefoonnummer niet op te nemen. Ik ben even aan het zoeken geweest, maar ik kan de bron van het bericht niet vinden, alleen gekopieerde en doorgestuurde (ook door lokale politiekorpsen) berichten. Heeft de landelijke politie hier echt voor gewaarschuwd? Waar kan ik dat vinden?

http://112vandaag.nl/2015/09/let-op-landelijke-waarschuwing-van-de-politie/
http://nieuws.nl/algemeen/20150922/politie-waarschuwt-voor-telefoonnummer-waar-hoge-kosten-aan-verbonden-zijn/

Ik vraag dus niet of het bericht waar of niet waar is....

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het bericht is wel degelijk een bericht van de politie, niet van de landelijke, maar o.a. door de Politie Leeuwarden verstuurd. Het is deels onjuist, maar niet bedoelt als hoax in dit geval zo ver ik na kan gaan.

Nee. Dit is een soort hoax en ook nog eens niet geheel juist. Want het aannemen van een gesprek wanneer je gebeld wordt kost je niets. Pas wanneer je terug gaat bellen omdat je het telefoontje misliep kan het je op hoge kosten jagen. Toegevoegd na 11 minuten: De hoax is in het leven geroepen door wijkagent Marco Giesbergen uit Hillegom die op Twitter meldde dat al meerdere personen op deze manier zijn opgelicht. Dit bericht is vervolgens rondgestuurd als algemeen politiebericht, maar dat is het dus niet.

Bronnen:
http://www.opgelicht.nl/alerts/overig/aler...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100