Wat zijn de gevolgen van het verlopen van je paspoort als gevolg van het feit dat er niet gevlogen werd?

Je zit op een ver eiland ergens in de Stille oceaan. Je had gedacht vóór het verlopen van je paspoort weer thuis te zijn. Maar dan is er dit onvoorziene oponthoud en zit je met een ongeldig paspoort.

Weet jij het antwoord?

/2500

Met een Nederlands paspoort kan je, als Nederlander, altijd terug naar huis, ook al is het een paar dagen verlopen. Iedereen (wereldwijd) die met vliegen te maken heeft, is van de overmachtsituatie op de hoogte, dus als identifikatie bij het inchecken zullen ze daar beslist niet moeilijk over doen.

Dat is verschillend, zie de site. Geldigheid Webpagina | 03-07-2007 Het paspoort en Nederlandse identiteitskaart zijn in beginsel 5 jaar geldig. Op uw reisdocument staat de precieze datum waarop de geldigheid van uw document verloopt. Met een verlopen reisdocument mag niet worden gereisd en het kan niet meer worden gebruikt als identiteitsdocument. Met het paspoort kunt u naar alle landen in de wereld reizen. Met de Nederlandse identiteitskaart kunt u naar een aantal landen in Europa reizen. Er zijn landen die aanvullende of afwijkende eisen stellen ten aanzien de van de geldigheidsduur van het reisdocument. Zo kan een visum verplicht zijn of kan het verplicht zijn dat een reisdocument bij binnenkomst of bij vertrek uit het land nog enkele maanden (bijvoorbeeld 6 maanden) geldig is. In sommige landen is een kinderbijschrijving in een paspoort niet geldig als "reisdocument" voor een kind en dienen kinderen over een eigen reisdocument te beschikken. Het is raadzaam om tijdig bij het reisbureau of bij de ambassade/het consulaat van het land waar u naar toe wilt gaan, te informeren naar de toelatingseisen en na te gaan over welke documenten u dient te beschikken. Afwijkende datum einde geldigheid

Bronnen:
http://www.paspoortinformatie.nl/nederland...

Die kunnen als het je in de VS overkomt, heel ernstig zijn, Op de radio hoorde ik het verhaal van een stel, die een vliegtuig terug wat later hadden genomen dan gepland. Toen bleek het paspoort van de jongen verlopen. Gevangenis kwam er zelfs aan te pas. het is een heel gedoe geworden.

Dat is balen, zeg. Teruggaan is volgens mij echter nooit een probleem. Mensen met een verlopen paspoort zijn ze liever kwijt dan rijk. Je kunt altijd nog naar het consulaat of zoiets op dat eiland.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100