Welk nut heeft het om op een partij te stemmen die toch in de oppositie komt?

zoals pvv wie wil daar nou mee regeren

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt het beste stemmen op een partij wier standpunten het beste met die van jou overeenkomen. Ook in de oppositie worden dan jouw ideeën naar voren gebracht. Vergeet niet dat alle wetten moeten worden goedgekeurd door de eerste en tweede kamer. Ik vind wel dat van een serieuze partij verwacht mag worden dat ze haar best zal doen om te regeren. Soms is dat niet mogelijk als de standpunten van de partijen niet te verenigen zijn. In ieder geval is het beter dan te stemmen op een partij wier standpunten je niet onderschrijft.

De bevolking stemt en geeft daarmee een signaal af. Mocht de partij waarop het meest gestemd wordt, niet aan de macht komen, zullen de partijen die wel aan de macht komen rekening moeten houden met de hoeveelheid stemmen aan de grootste partij. De stemmen die ze zelf zijn misgelopen. Doen ze dat niet, verliezen ze zelf aan geloofwaardigheid.

Goede vraag... Het nut zit hem in het saboteren van de politiek... De kracht van Wilders is sabotage van de politiek... En die sabotage van de politiek is de stemmentrekker, dus ze zijn gek als ze gaan regeren... Ze kijken wel uit... In Almere zagen we dat al... En zo zal het structureel gaan... Dit is nieuw in de politiek, een partij die zich verzet tegen de gang van de politiek... Maar het duurt zolang het duurt... En daarna zal het spelletje snel afgelopen zijn, want in de oppositie kun je alleen remmen en de maatschappij wil gas geven, dus dit is een eendagsvlieg... Het is zo weer voorbij...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100