Kan je nog in februari studeren?

Het kabinet gaat regels veranderen qua studiefinanciering. Een deel wordt lenen. Van wat ik begrijp is dat na september 2014, de nieuwe regeling ingaat.

Mijn vraag is, kun je, je voor 1 september 2014 opgeven, voor een studie in februari 2015 en nog onder de oude regeling vallen?
Zijn er uitzondering mogelijkheden om na 1 september 2014 te beginnen en nog onder de oude regeling te vallen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, je kan in februari 2015 nog gaan studeren volgens de oude regeling. De wijzigingen in het studiefinancieringsstelsel gaan namelijk gelden per 1 september 2015. Nieuwe studenten zullen vanaf 1 september 2015 hun studiefinanciering moeten gaan lenen. Op http://www.nu.nl/algemeen/3787743/kabinet-sluit-akkoord-leenstelsel-studenten.html staat: "Kabinet sluit akkoord over leenstelsel studenten Minister Jet Bussemaker (Onderwijs) heeft woensdagmiddag [28 mei 2014] met VVD, PvdA, en oppositiepartijen D66 en GroenLinks overeenstemming bereikt over de invoering van een leenstelsel voor studenten. Het nieuwe leenstelsel moet 1 miljard euro gaan opleveren. Met het leenstelsel verdwijnt per 1 september 2015 de basisbeurs voor studenten. Nieuwe studenten zullen hun studiefinanciering moeten gaan lenen. De OV-studentenkaart blijft in het akkoord overeind. In het regeerakkoord was nog het voornemen om deze om te zetten in een kortingskaart. Daarnaast is er voor gezorgd dat ook (minderjarige) MBO-studenten recht krijgen op een OV-studentenkaart. " Zie voor de volledige tekst van het bereikte akkoord: http://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ocw/documenten-en-publicaties/kamerstukken/2014/05/28/het-studievoorschot.html Zie voor onderzoeken naar aanleiding van alle kamervragen over het bereikte akkoord: http://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ocw/documenten-en-publicaties/kamerstukken/2014/06/12/aanbiedingsbrief-bij-onderzoeken-over-het-studievoorschot.html en http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/hoger-onderwijs/studiefinanciering

Bronnen:
http://www.nu.nl/politiek/3787765/zware-kr...
http://www.rijksoverheid.nl/ministeries/oc...
Zie ook:...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100