Moet de politie elke vermissing direct als urgent behandelen?

Naar aanleiding van het trieste lot van Millie.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Tot een bepaalde leeftijd wel vind ik. Maar er zou meer naar de omstandigheden gekeken moeten worden. In het geval van Millie had direct ingegrepen moeten worden.

Nee dat kan niet, want dan vervalt de urgentie... Als elke dag (als later blijkt) valse meldingen urgent over het Nederlandse volk uitgestrooid worden, dan reageert op enig moment niemand meer op een amber-alert... Het moet zo spaarzaam mogelijk uitgegeven worden, anders werkt het niet meer, dan worden we ALERT-MOE... Dus jouw voorstel is niet een goede...

Heel wat puber jongeren lopen van huis weg en duiken later bij vriendjes op dus is het voor de politie heel moeilijk om te zien wat urgent is Toegevoegd na 1 minuut: want het meerdeldeel van de weg gelopen jongeren zijn binnen 48 uur weer thuis

Nee, dat kan niet, hoeveel tieners lopen er niet weg met een kwade bui en komen uren later weer thuis. Millie is een geval apart, er was geen ruzie en er belde een buurman aan.

Ik heb naar de tv uitzending erover bij P&W gekeken en zoals ik het begreep, zou je op elke vermissing een klein vragenlijstje moeten loslaten -heeft de persoon zijn jas en schoenen aangedaan? -heeft de persoon wat spullen meegenomen? -heeft de persoon zijn portemonnaie meegenomen -zijn er signalen dat er iemand uit de buurt een laatste contact was? Antwoord op deze vragen kan aanleiding vormen tot onmiddellijk ingrijpen. Toegevoegd na 1 minuut: maar zo n vragenlijstje ligt er (nog) niet bij de politie. Dus geldt het protocol: even afwachten, de meeste weglopers komen gewoon weer terug.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100