Waarom vinden er zoveel veranderingen plaats in de politiek?

Is het toch niet zon leuk beroep als ze gedacht hadden,moet men teveel uren werken of is er een andere reden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Wil je weten waarom Wouter Bos plotseling weg is, en Job Cohen zijn plaats inneemt? Omdat er achter gesloten deuren is bekeken wat te doen tegen de dreiging van een Wilders aan de macht, straks in juni. Omdat Cohen al jarenlang erg geliefd is bij het volk, hoopt men op deze manier een tegenoffensief te hebben voor de opkomst van Wilders. Wouters heeft zich opgeofferd, Cohen wie weet ook. Maar het is voor het goede doel. Het klootjevolk hoort deze waarheid natuurlijk niet, die wordt voor het lapje gehouden met verhalen als 'ik wil mijn kinderen zien opgroeien'. Maar als je even verder nadenkt, valt het kwartje toch vrij snel.

Politiek is vooral gedachtenwerk... Dat verandert net zo snel als een droom kan veranderen... Omdat de politiek een weergave is van de maatschappij... De politiek gooit zelf steeds weer de knuppel in het hoederhok, zij maakt de grote veranderingen in de samenleving... Een politicus is iemand die moet blijven lachen ook als hem pijn gedaan wordt... Het werk van een politicus is niet leuk, het is macht en daar zijn mensen heel blij mee, het hebben van macht... En dat is zo verslavend dat ze alles op de koop toe nemen... Macht is het meest verslavend goedje dat is bestaat... En daarom wil JP nog een keer dit land bestieren, vanwege de macht en niets anders...

Politiek is aan verandering onderhevig omdat de samenleving dat is. Er zijn verschillende redenen waarom politici weggaan. Het kan zijn dat de kiezer niet langer voor een persoon kiest, dat het vertrouwen is opgezegd, dat men niet langer achter een bepaalde kwestie staat, dat het imago in de weg staat, dat de samenwerking met de partij niet meer lekker verloopt, etc. In principe ben je geen politicus voor het leven maar voor een bepaalde tijd, hoewel er veel voorbeelden zijn van politici die er al tientallen jaren of hun hele werkende leven mee bezig zijn, maar dit laatste komt dan omdat deze personen al tientallen jaren voldoende vertrouwen krijgen van de kiezer en van de partij, en omdat deze mensen zich blijkbaar op hun plek voelen. Maar zonder dit vertrouwen kun je geen politicus zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100