kan wilders opgepakt worden voor het discrimineren van bevolkingsgroepen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Iedereen kan opgepakt worden voor discriminatie. Ook Wilders. In deze situatie zou het dus kunnen, maar de schoen wringt altijd bij een ander grondwetsartikel, dat wijst op vrijheid van meningsuiting. Wilders beroept zich daar altijd op, en daarom is het zo moeilijk om hem echt op te pakken. Wat weegt in dit geval zwaarder, discriminatie of vrijheid van meningsuiting? Wilders vindt dat hij zijn mening uit, en daar vrij in moet zijn, terwijl anderen dit discriminatie vinden. Om kort te zijn: Wilders kan zeker opgepakt worden, en ik denk dat hij hier ook wel voor aangeklaagd wordt, maar of hij ook daadwerkelijk schuldig wordt bevonden aan discriminatie is nog maar de vraag.

Op het nieuws is te horen dat 'ie even later zijn uitspraak uitlegt als dat 'ie alleen criminele Marokkanen bedoeld. Dat is natuurlijk puur bedoeld om bij de rechter te kunnen claimen dat iedereen hem verkeerd begrepen heeft en dat hij niets fout heeft gedaan. Daarnaast heeft hij niet gezegd dat alle Marrokkanen het land uit moeten maar heeft hij slechts een vraag gesteld. Dat het antwoord veel mensen niet bevalt, tja, daar kan Wilders toch niets aan doen. Wilders loopt met zijn uitspraken langs het scherpst van de snede, maar de boodschap die overkomt is (bedoeld of onbedoeld) een heel andere dan de letterlijk uitgesproken tekst. En het is die tekst die juridisch beoordeeld wordt, niet de boodschap. Wilders is niet gek ! Hij heeft deze uitspraak bewust gepland en reken maar dat hij hier vooraf met zijn advocaten over heeft overlegd. Ik ben ervan overtuigd dat er een rechtzaak zal volgen, maar een veroordeling... wellicht, maar een zware straf zal het niet worden. Toegevoegd na 4 minuten: Voor de volledigheid Wilders kan, indien de procedures dat vereisen, evengoed worden opgepakt als ieder ander. De vraag is echter of het nodig is. Op een uitnodiging van een verhoor zal hij vast wel (met veel bombarie) ingaan en zo ook op een dagvaarding. Dan kan het zomaar bij "uitnodigingen" blijven en is oppakken in eerste instantie niet nodig.

Nee hij vroeg anderen om een mening !

In de media is verschenen dat Geert Wilders naar het partijcongres van Vlaams Belang zal komen. De voorganger van Vlaams Belang, (nvdr. Vlaams Blok) werd enkele jaren geleden door de rechtbank veroordeeld voor racisme. De rechtbank oordeelde toen dat de partij eigenlijk niet meer verder kon bestaan. Die uitspraak kwam er door de Antidiscriminatiewet. Als Wilders daarom opruiende taal gebruikt die 'aanzet tot rassenhaat' of 'discriminatie' dan zou hij in België vervolgd kunnen worden. Toegevoegd na 6 uur: Maar die veroordeling zou natuurlijk enkel kunnen bestaan wanneer Wilders die uitspraken in België doet.

Bronnen:
http://www.diversiteit.be/sites/default/fi...

Er is hier sprake van een mening. Discriminatie is het weigeren of achterstellen van personen op basis van huidskleur, geografie, geloofsovertuiging, leeftijd, uiterlijk, sexuele geaardheid etc., en dat vindt hier (nog) niet plaats.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100