Wat zou het gevolg zijn van het stopzetten van alle subsidies?

Subsidie is natuurlijk al een vreemd begrip; tijdelijke bijdrage.

Maar wanneer een subsidie structureel wordt uitgedeeld, spreek je dan nog wel over een tijdelijke bijdrage?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat zou verdomd goed zijn voor de belastingbetaler. Waarom moet de belastingbetaler opdraaien voor allerlei kunst en cultuur idioterie waar geen mens naar komt kijken/luisteren/gebruiken. Waarom subsidie op bijv. groene stroom? Als mensen dit ech een goed idee vinden willen ze er ook voor betalen. Of voor politieke partijen: laat de leden het maar betalen. Mijn stelling: in één keer afschaffen!

Ik vind dat Wiki dit heel goed omschrijft. http://nl.wikipedia.org/wiki/Subsidie Wanneer je alle subsidie stop zou zetten zullen er veel waardevolle instanties verdwijnen. Denk maar aan kunst en cultuur.

zijn we eindelijk van de linkse kerk af, niks nova en den haag vandaag. de hele dag kooptv & bowlen met sterren.

Dan hebben veel mensen geen dak meer boven hun hoofd en kunnen hun ziekenfons niet meer betalen als de huurtoeslag en de zorgtoeslag wegvalt .

Subsidie is soms terecht, maar soms ook helemaal niet. Ik vind kunstsubsidie slecht en onnodig, in tegenstelling tot bijvoorbeeld onderwijs wat ook gesubsidieerd wordt. Afschaffen van alle subsidies zou dus een slecht plan zijn, omdat sommige zaken erg waardevol zijn voor de samenleving, maar zonder subsidies niet kunnen bestaan in hun huidige vorm.

Ik woon in België nabij Antwerpen en kan alleen van daaruit praten. Het zou zeer spijtig zijn dat de regering de subsidies stopzet. Uiteraard. Maar in België springt de regering nogal vlug zeer gulzig om met die subsidies. Het zou goed zijn aan sommige instanties, groepen van mensen met welk doel ze er ook zijn,geen geld meer te geven. Men maakt er misbruik van en verantwoording is niet verschuldigd! HET GEVOLG van de stopzetting : men moet zelf achter geld gaan zoeken om eigen doelgroep te realiseren en men moet alzo zijn verantwoordelijkheid nemen. ZO leeft men dan niet met het geld van de belastingbetaler.Iedereen doet zo maar wat en de regering doet wat betreft dat ook zo maar wat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100