Is bekend wat de Israëlische regering denkt over een nucleaire aanval op Europa?

In een interview gaf een vooraanstaande militair historicus in Israël enige tijd geleden aan dat dat land de Holocaust zou kunnen 'wreken' door miljoenen Duitsers om het leven te brengen in een nucleaire aanval. (zie bijvoorbeeld: http://www.iraq-war.ru/article/188125 ).

Mijn vraag is dus wat het officiële standpunt van de regering is t.a.v. dit soort uitspraken. Als de regering achter dit soort dreigende taal staat vraag ik me tevens af waarom dat niet tot een enorme internationale rel heeft geleid.

Is er iemand met voldoende inzicht in politiek en diplomatiek die me hier meer duidelijkheid over kan geven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit is een zo onrealistisch scenario, dat de Israelische regering hier niet eens een standpunt over in gaat nemen. Een dergelijke aanval zal nooit gebeuren. Zou nl ook het einde betekenen voor de staat Israel ( naast nog zoveel meer argumenten, om niet eens te denken aan zo'n aanval).

In Duitsland wonen nog steeds Joden. Daar gaat Israel geen bom op gooien. De Israelische regering heeft vaak te doen met extremisten binnen eigen gelederen. Dat is een bekend probleem. Serieus is het in geen geval.

" Als de regering achter dit soort dreigende taal staat vraag ik me tevens af waarom dat niet tot een enorme internationale rel heeft geleid." Je geeft zelf het antwoord al: De Israelische regering gaat hier niet eens op in, laat staan dat ze achter dit soort uitspraken staat. (Een militair historicus:' wie is deze mijnheer nou helemaal?' )

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100