waarom zit er een chip in mijn id-kaart?

Ik kwam er achter dat er een chip in mijn id-kaart zit. Ga maar eens met een zaklamp door de id-kaart schijnen. Staan hier gegevens van mij op? en kan bijvoorbeeld de politie deze gegevens op afstand scannen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op die chip zijn de volgende gegevens opgeslagen: de foto (in kleur); documenttype; land van uitgifte; voorvoegsel(s); naam, voornamen; documentnummer; nationaliteit houder; geboortedatum; geslacht; datum einde geldigheid; burgerservicenummer (BSN); 2 vingerafdrukken.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/pa...

Op je vraag of je identiteitsbewijs uitgelezen kan worden: Niet op afstand maar d.m.v. speciale apparatuur. Dit is gewoon toegestaan door instanties die om identiteitsbewijzen vragen m.u.v. de biometrische gegevens (vingerafdrukken en de persoonlijke afmetingen van het gezicht) . Hiervoor zijn enkel de uitgevende instanties bevoegd en nog diegenen of die instanties die door de minister zijn aangewezen (tot op heden is er niemand aangewezen).

Hier zijn enkele links die wellicht interessant kunnen zijn: http://nl.wikipedia.org/wiki/Nederlands_biometrisch_paspoort http://www.id-nee.nl/03-3%20Chip%20en%20biometrie%20in%20paspoort%20en%20ID-kaart%20.htm http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=P212 http://www.openbaring.org/lucid.html http://nl.wikipedia.org/wiki/Nederlands_biometrisch_paspoort http://www.youtube.com/watch?v=YGAaPjqdbgQ&translated=1

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100