Wat zijn de tussentijdse Amerikaanse verkiezingen in november? En waarom? Kan de president, in dit geval Obama, dan voortijdig afgezet worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hij kan inderdaad niet afgezet worden, maar de verkiezingen kunnen wel een negatieve uitslag krijgen voor Obama. Obama is namelijk democraat en op het moment hebben de democraten de meerderheid in de senaat, als er na verkiezingen meer republikeinen zijn dan democraten en Obama wil een wet doorvoeren, heeft hij een kleinere kans van slagen, want de meerderheid van de senaat moet akkoord gaan met deze wet. Hij kan dus niet afgezet worden, maar het kan hem wel moeilijk gemaakt worden!

Dat zijn verkiezingen voor de senaat. Obama kan dan niet worden afgezet.

Zoals Obama zegt als je niks doet heb je een hoge waardering in Amerika. Hij probeert alles te doen maar ook te snel dat kan hem zijn kop kosten aangezien niets doen makkelijker is. Tussentijds afzetten kan alleen met een gigantisch schandaal ala Monica 'doe-je-benen-open' Legwinsky of een soort Watergate. Zeker niet bij tussentijdse verkiezingen voor het Huis en voor 30 zetels in het Senaat (zeker dus niet alle) Toegevoegd na 29 minuten: het zou hem hooguit nog moeilijker maken om tegen een republikeinse partij die NEE zegt tegen alles wat hij wil, iets te betekenen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100