Mag koningin Beatrix stemmen?

Als hoofd van het kabinet mag Beatrix stemmen, immers ze stemt technisch altijd op zichzelf!?
En, als ze mag stemmen, op welke partij zou ze stemmen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Koningin Wilhelmina stemde niet, van prinses Juliana is bekend dat ze van haar stemrecht na haar abdicatie gebruikmaakte, van prins Bernhard dat hij na 1980 ging stemmen, van koningin Beatrix dat ze niet stemt en van prins Willem-Alexander dat hij zijn oproepkaarten doorgaans verscheurt. Toegevoegd na 25 seconden: Maar het mag dus wel. Vergat ik even.

Bronnen:
http://aladin.bibliotheek.nl/aladin_detail...

Ze stemt op het CDA

Iedere burger in Nederland mag stemmen ook als is zij de koningin ook is ze burger. Dus ze mag gaan stemmen.

Ja, ze mag het wel, maar waarschijnlijk doet ze het niet.

Heb haar nog nooit bij een stembus gezien op televisie. Waarschijnlijk machtigt ze iemand om voor haar te stemmen.

Elke burger heeft stemrecht, ook Beatrix. Ze maakt er alleen geen gebruik van.

Bronnen:
http://forum.fok.nl/topic/1292355
http://www.staatsinrichting.nl/Koningin/Ko...

Ja ze mag stemmen, en ze krijgt ook een stemkaart thuis. Wat hierboven is gesteld: iedere burger in Nederland mag stemmen klopt dus. Echter(!) de vorst(in) staat boven de partijen. Wanneer een regerend vorst(in) dus zou gaan stemmen, verlaagd hij/zij zich en staat niet meer boven de partijen. Maar heeft dan een duidelijke voorkeur. Dit kan dus eigenlijk niet. Dit zelfde vind ik ook gelden voor de troonopvolger.

Ja, alle leden van het Koningshuis hebben stemrecht! Overigens is het bekend dat Koningin Beatrix niet stemt.

Actief kiesrecht Het recht om te stemmen tijdens verkiezingen voor Tweede Kamer, Provinciale Staten, (deel)gemeenteraden en het Europees Parlement. Een recht dat ALLE Nederlanders van achttien jaar en ouder hebben. Bij verkiezingen voor gemeenteraden, deelraden en het Europees Parlement mag bovendien een deel van de in Nederland wonende buitenlanders stemmen. Uitgezonderd zijn mensen die 'handelingsonbekwaam' zijn verklaard, onder wie mensen met een ernstige verstandelijke handicap. Ook kan ontzetting uit het kiesrecht onderdeel van een (gevangenis-)straf zijn. Dat is alleen zo als de rechter ontzetting uit het kiesrecht in zijn vonnis opneemt. Een bij velen bestaand misverstand is dat van alle gevangenen het kiesrecht zou zijn opgeschort. Dus: de koninging mag stemmen.

Bronnen:
http://www.verkiezingsaffiches.nl/begrippe...

Nee, ze staat boven de website

Waarom zou ze? Ze heeft alles voor elkaar en anders regelt ze dat wel.. Ze hoeft niet eens belasting te betalen.. En ze heeft een dubbel paspoort, dat kan echt niet voor de Koningin der Nederlanden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100