Als een land geld wilt sturen naar Tahiti voor hulp, geldt de wisselkoers dan op incl. provisie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Geld wat er verstuurd wordt gaat gewoon via internationaal bank verkeer. Daar wordt geen provisie gerekend. Daar krijg je gewoon de interbank wisselkoers. Net zoals bij jouw bankrekening als je pint. Als er uberhaupt geld gestuurd wordt, in plaats van goederen oid..

Veel landen die hulp leveren doen dat door middelen zie ze reeds tot hun beschikking hebben (materialen, voedsel, vliegtuigen, boten etc), dus wat dat betreft zijn de kosten beperkt.

Ik denk dat er over het algemeen geen geld zal worden gestuurd. Maar dat de hulp in de vorm van goederen, eten, arbeidskracht etc. zal worden gestuurd. Want in veel landen heb je nog wel eens corrupte regeringen waar je absoluut je geld niet aan kunt toevertrouwen. En indien het om welke reden dan ook wel zal worden gedaan in geld dan zal dit toch gewoon in Dollars of Euro's gebeuren? Maar ik denk toch dat dit over het algemeen omzeild zal worden door het in goederen om te zetten, zodat het land dat geeft er ook nog stiekem wat aan kan verdienen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100