Welk land was vroeger de grootste 'slavenhandelaar" ter wereld?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij mijn recente bezoek aan Ghana werd duidelijk dat de grote meerderheid van de afrikaanse slaven werden aangeleverd door ... afrikanen. De machtigste stam leverde mindere stammen uit aan de westerlingen, die ze vervolgens verscheepten. Als toeleverancier van alle foute slavennaties (Zweden, Denemarken, Nederland, Engeland enz.) speelden de afrikanen zelf dus een belangrijke rol in de slavenhandel. De machtige stammen van weleer zijn overigens vaak nu nóg de machthebbers, zoals in veel afrikaanse landen en onrust vandaag de dag heeft vaak zijn wortels in het verleden. Het mag duidelijk zijn dat ze in Afrika hier niet graag over praten.

Je kunt niet echt over een land spreken maar dat waren de arabieren. In totaal zijn er 12 miljoen slaven verscheept, waar Nederland er 550.000 voor zijn rekening nam.

Er was niet specifiek één grootste slavenhandelaar. De meest grootschalige slavenhandel vond plaats in de vijftiende eeuw toen slaven werden verscheept vanuit West en Centraal Afrika naar de Europese kolonies in de Nieuwe Wereld.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100