Welke wettelijke beperkingen maken het een Nederlands koopvaardijschip onmogelijk om wapens te voeren?

Zijn er beperkingen die het onmogelijk zouden maken om bijvoorbeeld een automatisch kanon aan dek te monteren en / of de bemanning uit te rusten met vuurwapens?

Ik doel uiteraard op een situatie waarbij er sprake is van training vooraf en verantwoording voor eventueel misbruik achteraf. In het verleden is er gevaren met bewapende civiele schepen, mijn vraag nu is dan ook eigenlijk waarom dat niet opnieuw zou kunnen.

Toegevoegd na 1 uur:
Ik heb een voorbeeldje gevonden van een moderne versie van de bewapening van civiele schepen: http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/389545.stm het gaat in dit geval om schepen die nucleair materiaal vervoeren.

Toegevoegd na 10 uur:
Nog wat aanvullende informatie voor degene die hierin geïnteresseerd is: http://online.wsj.com/article/SB126265833983415885.html

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat blijkt een lang verhaal te zijn: De schip-eigenaren vrezen in een geweldsspiraal terecht te komen en ze vrezen schadeclaims. Zie:

Bronnen:
http://www.komonews.com/news/national/4280...

plaatsen is ansich het probleem niet, maar gebruiken mag niet. En ik weet niet hoe jij in elkaar steekt, maar ik kan nog geen kip de nek omdraaien, laat staan een bootje met mensen naar de haaien helpen. Daar is de koopvaardij niet op getraind (voor gehersenspoeld), moorden is niet makkelijk lijkt me en dat doe je wel met zo'n kanon. komt bij wat Antwoordman ook al zegt, waar houd het op. Er zijn trouwens wel schepen die huurlingen (die met proppenschieters) meenemen, maar die varen zover ik weet niet onder NL vlag, ik ken nog geen NL reder die zich daar aan wil wagen.

Zeeschepen varen (net als vliegtuigen) onder de vlag van een bepaald land. Hierdoor gelden de wetten van Nederland op zeeschepen die onder de nederlandse vlag varen. Ik heb er niet zoveel verstand van, maar ik neem aan dat daarom wapens gewoon verboden zijn aan boord van eens schip, net zoals dit ook op nederlands grondgebied het geval is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100