Mag de politie 's nachts vliegen boven de stad met een helikopter ?

Er vliegt nu al een uur een luidruchtige helikopter rondjes boven de buurt waar ik woon. Ik denk dat het een politiehelikopter is, maar dat weet ik niet zeker. En af en toe hangt ie ook een tijdje stil in de lucht vlak boven mijn huis.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als jij in Arnhem-Noord of Velp woont dan is de reden inmiddels bekend. Daar was inderdaad gisteravond een politiehelikopter op zoek naar een vrouw van 73 jaar met een rollator die verdwenen was uit verzorgingshuis Vreedenhoff. Zij is gelukkig teruggevonden. Ze was wel wat afgekoeld, maar het gaat naar omstandigheden goed met haar. Dit staat te lezen op het nieuws van omroep Gelderland, en ook dat er veel meer mensen door uit hun slaap waren gehouden. De vrouw zou het niet hebben overleefd als zij niet gevonden was. Een mensenleven is belangrijker dan de nachtrust van de omgeving. Dus ja, de politie mag 's nachts om zulke redenen boven een stad vliegen met een helikopter.

De politie mag ten aller tijde helikopters inzetten als het nodig is om hun werk goed te doen. Mogelijk kan er iets zijn gebeurt in jouw omgeving, zoals een vluchtpoging, verdachter situatie, vermissing, opsporen wietplantages, etc. Je kan ook op verschillende bronnen checken of er al info beschikbaar is, zoals https://twitter.com/Politieheli of bel met je plaatselijke bureau.

Ja dat mogen ze als ze iemand zoeken Niet voor controles dat mag alleen overdag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100