Hoeveel procent van de Nederlandse bevolking wil eigenlijk een republiek?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

1 op de 10 Nederlanders vind dat Nederland een Republiek moet worden 84% wil de Monarchie handhaven.

Bronnen:
Eindhovens dagblad 26-01-09

Het percentage weet ik niet, maar we neigen nu al soms naar een bananenrepubliek, maar je weet wat je hebt en niet wat een presidentschap met de pensioenen erbij gaat kosten. Ook onder gekozen presidenten zitten minkukels; ik hou het nog maar even op een sinaasappelrepubliek.

Ik denk heel weinig Nederlanders,als onze traditionele koninginnedag komt te vervallen. Want dan heeft men weer een vrije dag minder.

Dat percentage zal onder de t10 % liggen omdat de pr van het koningshuis perfekt professioneel draait. Tesamen met het spaanse koningshuis staan ze op nr 1. In belgie liggen de cijfers wel anders : bij vlamingen tot 35 % republikeins en slechts 15 % bij de walen en voor 1950 was het juist omgekeerd. Dus 't kan verkeren zei Bredero. Zolang de functie vooral een protocolaire inhoud heeft , zal Oranje boven zegevieren.

Als je het echt vraagt een meerderheid denk ik. De problemen vallen reuze mee in NL maar domweg het feit dat iemand staatshoofd word omdat zijn moeder dat was, is gewoon raar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100