Welke natie is een grotere smeltkroes Amerika of Australië?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb op het internet gezocht. Er even van uitgaande dat grote steden representatief zijn, dan vind ik dat er in New York 150 verschillende nationaliteiten wonen en in Melbourne (geen hoofdstad overigens) 140. In Amsterdam overigens 177! Daarmee staat Amsterdam op nummer 1! http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/article1670842.ece "...Op 1 januari van dit jaar woonden er 177 verschillende nationaliteiten in de stad. Daarmee voert Amsterdam de mondiale ranglijst aan. Antwerpen staat op nummer twee met 164 nationaliteiten, New York heeft er 150 en is daarmee derde..." http://www.smaragd-reizen.nl/australi%C3%AB?navId=38 "...Haar hoofdstad Melbourne, waar ruim 140 verschillende nationaliteiten vertegenwoordigd zijn..." Aan de hand van deze informatie denk ik dat Amerika een net iets grotere smeltkroes is dan Australië. Toegevoegd na 4 minuten: Overigens wordt er bij die telling niet gekeken naar aantallen per nationaliteit. Eén Zweed die in Australië woont telt even zwaar als 40 miljoen latino's die in Amerika wonen bij wijze van spreken. Eigenlijk zou dit moeten meewegen in de definitie van "smeltkroes". Zou je dit wel meenemen dan denk ik nog dat Amerika het wint van Australië, of sterker nog, glansrijk wint van Australië.

Bronnen:
http://www.smaragd-reizen.nl/australi%C3%A...
http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/artic...

Amerika heeft een veel groter oppervlak, dus Amerika...

Ha, die Lotus; Als je kijkt naar de aantallen mensen enerzijds, de afkomst van de diverse groepen anderzijds, plus de mate waarin deze groepen met elkaar zijn geässimileerd dan steekt Amerika nog wel een flink stuk boven Australië uit.

Amerika, want daaraan grenzen meer naties direct en in Australië wonen veel minder afrikanen.

Als je spreekt over smeltkroes zeker amerika. Australie is altijd een Engelse strafkolonie geweest en heeft dan ook verhoudingsgewijs een groot aantal ex-engelse onderdanen, aangevuldt met wat andere nationaliteiten.

De VS is ongetwijfeld het grootste immigratieland ter wereld en daarmee de grootste smeltkoes. In een aanta lcommentaren worden steden vergeleken, maar daar was het de vraagsteller niet om te doen. Als je even de moeite neemt om op internet te surfen dan zul je mijn uitspraak bevetigd zien. De VS had in het verleden zo'n grote aantrekkingskracht op alle (arme) bevolingsgroepen in de wereld, dat al die groepen ook vertegenwoordigd zijn. Het werd niet voor niets het beloofde land genoemd. Zelfs de Russen waren er welkom!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100