Waar blijft het "zwarte geld" wat bij invallen of onderschepte drugs deals afgenomen wordt? Ook naar de schatkist?

Weet jij het antwoord?

/2500

Jazeker, alles wat onrechtmatig is verkregen is eigendom van de staat, dus naar de schatkist. Geldt ook voor "zwarte" Ferrari's, jachten, etc.

Het geld wordt in beslag genomen en kan door een rechter 'verbeurd' worden verklaard. Daarmee vervalt het aan de staat. als de rechter dit niet doet moet het worden teruggeven aan de 'eigenaar'. Wel zal er dan van de belastingdienst een naheffing eventueel met boete komen, waarmee het geld ook niet meer zwart is. Bij in beslaggenomen goederen werkt het ongeveer zo. Als het legale goederen zijn zoals auto's worden ze verbeurd verklaard en door de dienst Domijnen geveild. Op hun website kan je lkijken wat je zoal kan kopen. Is voor iedereen toegankelijk. Illegale goederen als drugs worden vernietigd.

Eerst zal door het OM aangetoond moeten worden dat het geld afkomstig is uit drugsdeals en / of andere criminele activiteiten. Zolang het OM dat niet bewezen heeft en de rechter niet geoordeeld heeft dat het van criminele activiteiten afkomstig is blijft het eigendom van het persoon dat het in zijn bezit had. Als de rechter het geld of goederen aangemerkt heeft als inkomsten uit criminelen activiteit wordt het ook meteen verbeurd verklaard en vloeit het in de schatkist.

geeft je te denken niet. Maak veel dingen illegaal. Laat de criminelen lekker 'werken. Pak ze vervolgens op. En je hebt als staat weer een extra zakcentje.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100