Wat is het kleinste, officiele land ter wereld?

En dan niet Vaticaanstad;-P

Weet jij het antwoord?

/2500

Wél Vaticaanstad. Nou, die mag niet meedoen voor je. Dan maar de tweede in rij, Monaco.

Nauru Toegevoegd na 3 minuten: Tussen de 3000 en 4000 inwoners. Het is een eiland in de Stille Oceaan.

Sealand is het kleinste land ter wereld. Het is een constitutionele monarchie. Het kent ook zijn eigen munt, postzegel en volkslied. Sealand wordt (nog) niet door de VN erkent als land, maar door de wereld wel........ Sealand dus!

toch Vaticaanstad,en verder in de stille oceaan zijn er vele kleine eilandjes al dan niet geheel zelfstandig die ook aanspraak zouden kunnen maken op een dergelijke titel.

Tuvalu, het kleinste land ter wereld en erg arm (9.000 inwoners), hoopt binnenkort heel rijk te worden van de verkoop van domeinnamen op internet. Een Canadees bedrijf heeft de internetwaarde van Tuvalu ontdekt. Het is dan ook begonnen met de commercialisering van de bij dit land horende domeinnaam .tv. Dat dacht de regering van Tuvalu ook. Goedkoop is dat niet. Inschrijven kost bijna 2000 wat een belachelijke prijs is, daarna moet jaarlijks bijna 1000,-- worden neergeteld om het domein te mogen behouden. Zelf denken wij dat er weinig animo is voor deze domeinen als de prijs zo hoog blijft. .TV Corporation is er van overtuigd dat televisiestations, producers en bekende TV-figuren hierin geïnteresseerd zijn. Indien er voor eenzelfde naam twee aanvragen binnenlopen, zal het bedrijf de naam per opbod verkopen. We zijn benieuwd.

Bronnen:
http://www.radio.nl/portal/home/medianieuw...

Als het niet Vaticaanstad (0,46 km^2) mag zijn, dan komt Užupis (0,60 km^2) in aanmerking voor deze titel, toch? Het land Lovely komt volgens mij niet in aanmerking, want ondanks de 58.000 inwoners had het geen grondgebied. Voor meer informatie zie de laatste link over de micronaties.

Waarom mag Vaticaanstad niet mee doen? Dit is namelijk een officieel land en daarmee de kleinste ter wereld. Maar look: http://nl.wikipedia.org/wiki/Dwergstaat Hier staan alle kleine dwergstaten :-)

Zere plek ligt hier op "officiele land"..want wat is officieel? Internationaal wordt men pas als staat, door de VN, erkend als je voldoet aan (i) territorium; (ii) volk; (iii) rechtsbetrekkingen aan kan gaan. Vgl. Kosovo, wordt door sommige als staat gezien, maar sommige niet (wordt overigens momenteel over beslist in den haag geloof ik). VN is wel degene die dat voornamelijk bepaalt, maar in Afrika ligt dat bijv. anders. Daar heb je de Afrikaanse unie, waar letterlijk in het verdrag staat dat als je door een staatsgreep aan de macht bent gekomen, je niet als staat wordt erkend (uit VN verdrag volgt dit impliciet overigens). Toegevoegd na 2 minuten: toevoeging bij (iii) er moet een autoritaire regering zijn die soeverein is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100