Hoeveel bijstandsmoeders zijn er in Nederland en hoeveel hebben 1, 2 of meer kinderen? Hoeveel bijstandsmoeders ontvangen geen alimentatie?

Mijn interesse gaat uit naar dit continue terugkerende politiek paradepaardje van socialistische politieke partijen in Nederland. Daargelaten dat het uiteraard goed is om het goed te regelen voor de bijstandsmoeder. Het wordt iedere keer behandeld als een speciale groep. Het is echter telkens onduidelijk hoeveel bijstandsmoeders er zijn, wat de verdeling is mbt hoeveel kinderen deze groep heeft, en hoeveel de gemiddelde additionele ontvangen alimentatie mogelijk kan zijn voor deze bijstandsmoeder. Disclaimer: Dit is een interessevraag, geen politiek gekleurde vraag.

Weet jij het antwoord?

/2500

Hier een aantal cijfers over 2010. Recentere cijfers niet kunnen vinden. Medio 2010 zijn circa 75 700 alleenstaande ouders, met kinderen onder de 18 jaar, afhankelijk van een bijstandsuitkering. Dit is 24% van alle alleenstaande ouders en 25% van het totaal aantal mensen met een bijstandsuitkering. Van de alleenstaande ouders met een bijstandsuitkering is 95% vrouw. Van de groep alleenstaande ouders in de bijstand heeft 71% van de alleenstaande ouders een kind jonger dan 12 jaar en 32% een kind jonger dan 5 jaar.

Bronnen:
http://statline.cbs.nl/StatWeb/publication...
http://statline.cbs.nl/StatWeb/publication...
http://www.st-ab.nl/g1/1-11650ks03.htm

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100