Waarom wordt, of kan, Griekenland, hun schulden niet kwijtgescholden worden?

Bij Afrikaanse landen kon dat wel!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het zou kunnen en het gebeurt ook al maar ze willen (moeten ) ook nog bij lenen , ja dan leen of geef je pas (weer ) als ze hun uitgaven in de pas hebben met hun inkomsten (de staats begroting ) (of te wel hervormen dus niet meer uit geven dan er aan belastingen binnen komen ) anders geef je geld en het gaat er net zo hard uit . Dus nu zeggen je krijgt wel genoeg ! Zonder de tering naar de nering te zetten is geld weg gooien . Ja er zijn al enorme schulden kwijt gescholden (afgeboekt ) maar ze moeten (willen ook geld om eigen lijk door te gaan met hoge ambtenaren salarissen , vroege pensioenen , corruptie , in efficiënt belasting systeem enz . Daar bij het is ook ons pensioen geld , of jouw belasting geld , of het gaat in mindering van jouw studie financiering , of de AOW van je oma indien dat geld niet terug komt . Grieken land en ook Spanje worden geholpen (de schulden worden Europees opgekocht ) makkelijk gezegd als ze hun huis huid boekje dan wel voor de toekomst wel op oor de maken (hervormen ) ja wij Nederlanders moeten ook op passen wij geven ook meer uit dan er binnen komt afgesproken is dat dat niet meer dan 3 . 5 procent mag zijn en ja dat is voor ons ook al lastig genoeg :(

Van de Afrikaanse landen wist je bij voorbaad al dat het om het goede doel ging. Je wist dat dat geld nooit zou terug komen en dat het om iets humanitairs ging. Griekenland is iets anders. Griekenland is lid geworden van de EU (terwijl het volk er eigenlijk niet eens achter stond) en moest voldoen aan bepaalde maatstaven, net zo als wij en alle andere lidstaten. Als je daarmee akkoord ga, moet je daar ook voor garant staan. Wij (en vele andere lidstaten) moeten ook steeds meer bezuinigen om aan onze verplichtingen aan de EU te voldoen. Griekenland (of het griekse volk) wil niet teveel bezuinigen en wil gewoon doorgaan met hun ouderwetse, antieke en corrupte leven. Daarnaast willen zij dit doen op onze kosten, terwijl wij steeds meer geld moeten weg leggen voor hun en onze staatsschulden steeds hoger worden. Dit kan natuurlijk niet. Als je je verplichtingen niet kunt (wil) nakomen, dan moet je uit de EU gezet worden. Het is hetzelfde als wanneer je je gas, licht en water niet kunt betalen. Dan wordt ook alles bij jou afgesloten. Dat wordt en mag niet kwijtgescholden worden. Ieder mens heeft zijn verplichtingen en als je die niet kunt nakomen, moet je ook niet meedoen en op een ander teren.

de oude griekse regering was vroeger niet zuinig met geld en de afrikaanse landen wel hun houden meer rekening met geld dan de grieken .

Griekenland is geen ontwikkelingsland, veel landen in Afrika zijn dat wel. Als je als land instemt met bepaalde afspraken die samen met andere EU-landen worden gemaakt, moet je je daaraan houden. Dat de Griekse regering er niiet in slaagt haar 'interne huishouding' op orde te krijgen en te houden is haar probleem. Griekenland had bijv. ervoor kunnen kiezen om NIET met de euro mee te gaan doen. De voorwaarden daarvoor zijn door alle EU-landen besproken.

Als de schulden worden kwijtgescholden, zal niemand meer iets willen lenen aan Griekenland in de toekomst. Stel dat jij Griekse staatsobligaties hebt gekocht (het studiefonds voor je kinderen), ga jij de schuld dan kwijtschelden? Stel dat jouw pensioenfonds voor de helft van het vermogen in Grieks waardepapier zit, neem je dan genoegen met de helft van je pensioen?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100