Welke gegevens zijn nodig bij het opstellen van een petitie?

Ik ben een petitie aan het opstellen tegen een wijziging binnen de gemeente. Welke informatie moeten de ondertekenaars in elk geval opgeven om als een serieuze petitie gezien te worden?

Naam, woonplaats, handtekening?

Weet jij het antwoord?

/2500

Bedenk een naam voor de petitie. Omschrijf kort en bondig wat het probleem en verzoek is. Aan wie richt u de petitie: Burgemeester en wethouders, bijvoorbeeld. Wie tekenen de brief mee. Zie voor meer tips en voorbeelden bijgaande links.

Bronnen:
http://www.actienetwerk.nl/ActieGereedschap
http://www.cmo.nl/vnarena-vo/aardrijkskund...

de voorbeelden in vorige antwoord zijn duidelijk. Richt de brief wel aan: het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad van de gemeente...... Vermeld ook de termijn waarbinnen je antwoord wilt ontvangen. Je weet dan zeker dat de brief behandeld wordt.

Daar ik plotseling werd weggeroepen is er iets misgegaan met mijn bericht waardoor het moderatie-team mij straf gaf. Jammer dan, maar het gaat me toch niet om de punten. Hierbij mijn antwoord in de vorm van een soort voorbeeld ter inspiratie: Reutelfleut, 15 oktober 2012 Aan B&W van Reutelfleut, Wij, van de groep „Leefbaar nu; maar ook straks!“ uit de Schildersbuurt (bedenk een petitienaam), constateren (omschrijf probleem) dat de Gemeente het bestemmingsplan van de oude vuilnisbelt wilt gaan wijzigen in bouwgrond met het plan om hierop een asielzoekerscentrum te bouwen Gezien de chemische lozingen van de Printfabriek die daar heeft plaatsgevonden (zie bijgevoegde bewijsstukken en oude krantenberichten hieromtrent) lijkt dit voor alle ondergetekenden een onzinnig en asociaal idee. Wij verzoeken daarom spoedig als mogelijk met deze ideeën te stoppen omdat: 1) Je zet toch geen mensen weg op een gifbelt en... 2) een asielcenter nog geen 500 meter van de peuterspeelzaal en kinderboerderij is daar echt niet de geschikte plek daarvoor. Wij zien de oplossing meer zitten in het afgelegen leegstaande nonnenklooster dat na enkele aanpassingen niet alleen goedkoper is, maar ook de asielzoekers ook fijn kunnen ontspannen in de bijgelegen grote tuin. Een de oude vuilnisbelt ...? Daar groeien nu al plantjes op waarvan we dachten dat ze verdwenen waren. Laat deze met rust en zie wat voor schoons de natuur ons over enkele jaren zal schenken. Wilde anemoontjes, viooltjes, margrieten, klaprozen, grasklokje, jacobskruid, slangenkruid, st-janskruid, boterbloem, hondsdraf enz. Laat ons verrassen. Laat de leraren daar dan maar eens met de schoolgaande kinderen gaan kijken. Geen plaatjes, geen computer, maar echt puur natuur op zijn mooist! Genoeg argumenten om de belt de belt laten wezen. Bijgevoegd vindt u de handtekeningen van de groep „Leefbaar nu; maar ook straks!“ Ook kunt u altijd de petitievoerder met name ............ bereiken op: Telefoonnr: ........... e-mail: ........ postadres: ......... DIT IS MAAR EEN IDEE!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100