Is het grensgebied van de EU oorspronkelijk alleen bepaald door wat geografisch Europa wordt genoemd?

Landen als Bulgarije en Roemenië die economisch achter liggen op west-Europa, hadden die niet beter buiten de Unie gelaten kunnen worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zou niet weten waarom het blijkt nu dat griekenland , spanje en cyprus verder achterop liggen en niet instaat zijn hun land financieel in het gareel te houden of te wel te krijgen.

Bulgarije en Roemenië liggen natuurlijk gewoon in Europa dus wat dat betreft zouden ze ook deel mogen nemen als we alleen het geografische Europa laten deelnemen. indien wij alleen landen zouden laten deelnemen die op ons voor liggen zou de unie een zeer kleine unie worden. daarbij zou je moeten afvragen of de landen die voor liggen ons er wel bij zouden willen hebben om dezelfde reden waarom wij de achterblijvende economieën er niet bij zouden willen. per saldo gaat het om solidariteit. binnen Nederland zijn er ook regio's die het beter doen dan anderen met een hogere werkeloosheid etc. Daar speelt het probleem niet of nauwelijks. Hier is de solidariteit blijkbaar min of meer vanzelfsprekend. In Europa speelt deze solidariteit nu een absolute hoofdrol en in landen als Nederland en Duitsland zijn er groepen die een einde willen maken aan deze solidariteit door te propageren dat het beter is om de unie te laten vallen. Ook bij een splitsing in een Neuro en een Zeuro zou de solidariteit op enig moment op de proef gesteld worden. Door osn als we de betere zijn en door de anderen als we de slechtere zijn. daarnaast is er voor de unie - en de lidstaten - veel te winnen als het project wel gaat lukken. door de mindere landen op sleeptouw te nemen ontstaat een veel grotere markt. de bestedingen zullen in de mindere landen veel sneller groeien als in de betere landen. veel bestedingen is voor Nederland in het bijzonder heel erg gunstig omdt wij veel geld verdienen in de handel en in het transport. Per saldo kunnen wij de mindere landen er dus beter bij hebben en houden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100