Wie is in Nederland machtig genoeg om in 1 dag en geheel op eigen besluit iets te veranderen wat maatschappelijk breed voelbaar is?

Weet jij het antwoord?

/2500

niemand

Niemand. Dat wil niet in een democratisch land.

De koningin kan de noodtoestand uitroepen en de grondwet (tijdelijk) buiten werking stellen. Ik betwijfel of ze dat zou doen, maar theoretisch kan het.

De directeur van de Albert Heijn die alle prijzen verdubbeld.

Tja, een terrorist kan dit in zijn eentje voor elkaar krijgen.

iets wat in het laatste half jaar van 2008 regelmatig en dagelijks voorkwam; weer 5 cent bij de benzine prijs op !

Aangezien we nog steeds in een monarchie wonen en niet in een democratie is er één persoon (de koningin) die dit zeker kan. Ze zal het niet snel doen, maar kan het wel..

Hangt wel een beetje van je definitie breed af in "maatschappelijk breed voelbaar": Een terroristische daad voldoet inderdaad, maar ik geloof dat 1 machinist in z'n eentje vorige week ook een week al het treinverkeer heeft platgelegd tussen Utrecht en Amsterdam. Studenten vonden dat redelijk "breed", en de trein was dat naar ik begrepen heb ook. Bos heeft het gedaan (weliswaar niet helemaal in z'n uppie, maar breed voelbaar was de correctie van de teloorgang van Icesave wel), en als je hier even een dag goed over nadenkt zijn er absoluut nog wel wat voorbeelden...

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding. Deze kan in (vermeende) noodgevallen enorm veel macht uitoefenen. Vliegverkeer stopzetten, mensen laten oppakken,etc.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Nationaal_Co%...

De programma directeur van de publieke omroep, als hij besluit dat Lingo van de buis af moet.

Een terrorist die slaagt in zijn of haar actie. Blaas het gebouw van de Afghanistan-top op, en je hebt gegarandeerd een dusdanige impact dat we vijf jaar later als maatschappij de gevolgen nog voelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100