Hoe zit de vork in de steel in onderstaande situatie?

Op: http://www.nu.nl/binnenland/2137943/inburgeraar-krijgt-snel-uitkering.html lees ik:

"Volgens Van Hijum melden veel nieuwkomers bij het UWV dat ze zanger of aalmoezenier zijn. Hiervoor zijn vrijwel nooit vacatures, wat betekent dat ze een uitkering krijgen."

Ten eerste vraag ik me af waarom je je zou moeten melden bij het UWV voor een uitkering, het UWV doet bij mijn weten alleen de oude WAO, de huidige WIA, de Wajong, de WW, de ZW en nog een paar andere uitkeringen, maar dat lijken me in alle gevallen niet de uitkeringen waar het hier over gaat.

Ten tweede vraag ik me af waar het begrip 'passende arbeid' in het plaatje past. Als ik me aanmeld voor een uitkering kan ik zeggen dat ik de president van een ander land ben of dat ik op de nominatie sta om paus te worden, ik mag toch 'passende arbeid' (bijvoorbeeld in een fabriek) niet weigeren, hoe zit dat in deze situatie nu eigenlijk?

Heel in het kort vraag ik me dus af of de ophef over die inburgeraars hier niet onterecht is omdat ze hoog en laag kunnen springen, maar geen passende arbeid mogen weigeren, met andere woorden, klopt de inhoud van het artikel wel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Voor een zanger of aalmoezenier zou ik niet weten of ze een uitkering krijgen. Maar iedereen die meer als 9 maanden hebben gewerkt. Hebben recht op een uitkering. Het maak echt geen verschil uit of die nou een inburgeraar is of een allachtoon of autochtoon. Daar kan je geen debat over maken... Ik zit nu ook in een WW uitkering. Heb meer als 7 jaar gewerkt via uitzendbureau. een van ander reden opeens werkloos geworden. verdiende 1700 euro pm. Opeens moest alle uitzendkrachten weg.! Wat moet je dan gaan doen? Natuurlijk zoeken naar een ander werk... In deze tijd is ook niet makkelijk om een passende werk te vinden. Dus ga je een WW uitkering aanvragen... Wat mij betreft iedereen heeft recht op een WW of ZW uitkering.! Een passende arbeid weigeren jah, daar kan ik niks aan zeggen. volledig hun porbleem. Maar ik zou me niet kapot gaan werken voor een klein bedrag...

Het uwv hanteert andere regels dan de gemeente, en die regels veranderen voortdurend. Het uwv richt zich op bijscholing. De bijstand richt zich op zo snel mogelijk weer aan het arbeidsproces deelnemen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100