Waarom maakt de Eu zich druk om de kosten van mobiele telefoon?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zoals iedere goede bestuurder behoort te doen is het ervoor zorgen dat prijzen van bepaalde zaken niet on nodig en ongelimiteerd de pan uitrijzen. Het Europese parlement verricht deze taak dus ook.

Hier zal ook een public relations gedachte meespelen: Veel mensen zien niet zoveel nut in de EU, maar alleen een clubje goedbetaalde regelneefjes. Als ze er voor zorgen dat we op vakantie goedkoper kunnen bellen/internetten zijn ze goed bezig, toch?

De EU wil voorkomen dat mobiele aanbieders van hun positie misbruik maken door willekeurige bedragen te rekenen voor bellen en vooral dataverkeer over de grens. Zoals door een andere gebruiker al aangegeven wordt is het de taak voor een overheid o.a. het beschermen van de consument tegen onverwachte en exhorbitante kosten. Toegevoegd na 1 minuut: Bovendien is het goed voor de economie en maatschappij als 'verbondenheid' (connectivity) internationaal wordt bevorderd. Het Internet moet gewoon voor iedereen ten alle tijde beschikbaar zijn.

Een van de beginselen van de Europese Unie is vrije concurrentie: bedrijven moeten onder gelijke voorwaarden kunnen concurreren. Als bedrijven het onderling op een akkoordje gooien ("dat heet kartel", met de klemtoon op de tweede lettergreep) om de prijzen op te drijven, verstoren ze de concurrentie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100