waarom denken ze in de politiek zo moerlijk en mensen die niet in de politiek makelijk

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is het beste-stuurlui-staan-aan-wal-effect... Toegevoegd na 1 minuut: vervang dat een beetje door verbeter-de-wereld-en-begin-bij-jezelf-effect...

Dat vraag ik me als ondernemer inmiddels ook al een aantal jaar af... Maar het schijnt uit den boze te zijn om logisch te rederneren...

Omdat mensen in de politiek rekening houden met zaken als lange termijn, argumenten, diverse belanghebbenden, en practische overwegingen, terwijl mensen die niet in de politiek zitten wegkomen met uitspraken die op het eerste gezicht mooi klinken, en zich niet druk hoeven te maken over of dat in de praktijk ook een goed idee is voor iedereen.

De ene politicus is de andere niet. Het moeizame denken heeft ook te maken met ingewikkelde poblematiek, die bovendien aangepakt moeten worden en het moeilijkste is om een aanpak door de Tweede Kamer te krijgen. Dat mensen buiten de politiek soms (of veelal) te makkelijk denken is het feit dat zij geen bestuurders zijn en geen goed onderbouwde maatregelen/beslissingen hoeven te nemen.

Omdat mensen in de politiek slimmer zijn dan mensen die niet in de politiek zitten. Ze denken dus meer na.

Ik denk niet dat alle mensen die niet in de politiek zitten daarom maar meteen makkelijk denken. Het is niet zo dat (ik las dat als antwoord hier) mensen die in de politiek zitten per se slimmer zijn. Een genie onder de gewone mensen kan net zo goed moeilijk denken, maar misschien wel helemaal niks met politiek (als baan) doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100