Volgen er diplomatieke acties als een Amerikaanse presidentskandidaat aantoonbare leugens over Nederland gebruikt in zijn campagne?

De Republikeinse presidentskandidaat Rick Santorum heeft beweerd dat in Nederland de helft van de euthanasiegevallen gedwongen zijn. Dit is een aantoonbare leugen. Zie http://www.nu.nl/buitenland/2744775/helft-euthanasie-in-nederland-gedwongen.html
Hoe gaat de Nederlandse politiek hier mee om? Wordt er nu een ambassadeur op het matje geroepen of mag zo iemand gewoon brullen wat hij wil, omdat hij het electoraat voor zich wil winnen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een presidentskandidaat mag roepen wat hij/zij wil. En dat is misschien maar goed ook, want het wordt de kiezer op die manier makkelijk gemaakt, om goede keuzes te maken. Stel het je maar eens andersom voor: het zou Santorum verboden worden om dit soort onzin te roepen. In dat geval denkt hij er nog steeds zo over, maar mag hij het alleen niet zeggen. Op die manier stemmen mensen op hem, terwijl ze niet alles over zijn meningen weten. Dat een nogal zwak figuur als Michele Bachmann zich heeft teruggetrokken, komt alleen maar door de enorme reeks blunders, en allerlei standpunten die nergens op gebaseerd waren. Het is dus alleen maar goed dat ze volledig vrij was, om al haar onzin te spuien. Als ze bepaalde dingen niet had mogen zeggen, was ze nu misschien nog in de race geweest. Het diplomatieke verkeer zou volledig vastlopen, als andere landen zich zouden gaan bemoeien met verkiezingen (en verkiezingsuitspraken) in de VS of welk ander land dan ook. Er kan dan ook alleen maar een diplomatieke rel ontstaan, als dit soort uitspraken worden gedaan door mensen die al gekozen zijn, en een officiele overheidsfunctie bekleden. Obama zal dus wel uitkijken om iets te gaan roepen, dat half Nederland blowend over straat loopt, of allerlei andere onzin over euthanasie of abortus.

Vooral geen aandacht aan besteden is dan het motto. Gewoon goede informatie verstrekken

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100