Ik word 25 januari 2012 18 jaar. Krijg ik mijn studentenreisproduct dan gelijk gebruiken na mijn verjaardag of moet ik wachten tot april?

Toegevoegd na 33 seconden:
2012 moet natuurlijk 2013 zijn. :$

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

wachten tot april

Als je een HBO of Universitaire studie begint waar een OV-jaarkaart bij hoort krijg je die ook als je nog geen 18 bent. Gezien de kenniseconomie plannen van de regering zal dat in 2013 misschien helemaal niet meer van toepassing zijn :(

Het gaat per kwartaal, per 1 januari of 1 april. Jij bent in januari jarig, en krijgt pas studiefinanciering en OV per april. Ik had precies hetzelfde.

Het reisproduct is gekoppeld aan de studiefinanciering. Voor studiefinanciering geldt Leeftijd: Je moet 18 jaar of ouder zijn. In de eerste maand van het kwartaal dat volgt op je 18de verjaardag krijg je voor het eerst studiefinanciering. Dat is altijd in januari, april, juli of oktober Toegevoegd na 7 minuten: Ik zie dat het de link is voor MBO maar op de site van de Ib-Groep kun je ook de voorwaarden vinden voor HBO/Universiteit Toegevoegd na 13 minuten: Antwoord is dus afhankelijk van: Wat doe je nu als opleiding en/of wat ga je doen en wanneer.

Bronnen:
http://www.ib-groep.nl/particulieren/default.asp
http://www.ib-groep.nl/particulieren/reize...
http://www.ib-groep.nl/particulieren/studi...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100