Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Documentaire van de IKON.

http://player.omroep.nl/?aflID=3620602
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden

Andere antwoorden (3)

Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
De vrijmetselarij (Frans: franc-maçonnerie, Duits: Freimaurerei, Engels: freemasonry) is een beweging die streeft naar geestelijke, morele verheffing en onderlinge waardering en hulp.[1] De beweging is vermoedelijk ontstaan in de vijftiende en zestiende eeuw in Schotland en Engeland en kreeg structuur in 1717 te Londen.

In het Nederlandse taalgebied wordt het woord loge als synoniem gebruikt. De besloten bijeenkomsten van de vrijmetselarij vinden plaats in een werkplaats, ook loge genoemd en ligt hiervan aan de oorsprong.

De vrijmetselarij was oorspronkelijk uitsluitend toegankelijk voor mannen, maar tegenwoordig bestaan er ook gemengde en exclusief vrouwelijke loges.

Hoewel dit cijfer uiterst speculatief is, zouden wereldwijd zo'n 5 miljoen mensen lid zijn van loges. België telt ca 22.500 , Nederland ca 8.000 en Luxemburg een kleine 1.000 vrijmetselaars.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
New Agers uit de middeleeuwen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding