Kan ik iemand aanklagen die uitspraken doet op t.v?

Gisteren zag ik op tv toevallig het progamma wegmisbruikers. Een man van Turkse afkomst rijdt meer dan 150 (100 toegestaan) en wordt aan de kant gehaald.

Deze man wordt verteld dat zijn rijbewijs wordt ingenomen. De man begint te schelden tegen de agenten en maakt meermaals de opmerking: "jullie zien een Turk in een S klasse en nemen gelijk zijn rijbewijs in". gevolgd door: "Nederland is een kut land en een jullie zijn een kut volk. Jullie pesten alleen maar een Turk." Ook was hij van mening dat de meting niet klopte en dat het gelogen was.

Doordat deze man stelselmatig de woord jullie en Nederlands volk gebruikt kan ik mij dus voelen aangesproken door deze man, hij schreeuwt immers dat wij "Nederlanders" hem altijd discrimineren.

Aangezien ik Hollander ben kan ik mij dus aangesproken voelen en door hem over één kant geschoren voelen. Hij spreekt dus ook dat ik hem discrimineer.

Het gaat mij dus om het principe, deze man schreeuwt namelijk tegen een volk, opmerkingen tegen een volk. Ongeacht de zwaarte hiervan is dit toch discriminatie.

Toegevoegd na 3 uur:
Ben blij verrast dat gv'ers de kern van de vraag zin, los van het feit welk belang ik erbij zou hebben!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Aangezien deze Turk ook meerdere malen uitsprak dat hij 'dit kut land' maar moest gaan verlaten was ik eigenlijk opgelucht... Maar gezien het feit dat iedereen over je valt als je Hans Teeuwen citeert: "Iedereen praat altijd wel over de Joden enzo. Terwijl, nou éh. Die Duitsers dat waren ook geen lievertjes!" (Hard&Zielig) omdat je dan schijnbaar de 'Holocaust' zou toejuigen. Dan ben ik van mening dat je deze Turk succesvol zou kunnen aanklagen... Maar op welke grond moet je even aan je advocaat vragen. Aangezien het feit dat de Nederlandse rechtsstaat van mening is dat een meerderheid niet gediscrimineerd kan worden...

ach, d'r zijn wel ergere dingen.

Ik vroeg mij hetzelfde af. Daarnaast vroeg ik me af waarom hij hier dan überhaupt blijft als we toch allemaal kutvolk zijn. En ik vroeg me af hoe hij denkt dat een agent in het donker vanaf een afstand van minimaal 50 meter kan beoordelen dat er een turk in die mercedes zat. Maar om terug te komen op je vraag. Je zou naar het politiebureau kunnen gaan om aangifte te doen tegen deze man. Je stuit hier echter op enkele problemen, de belangrijkste daarvan lijkt me het feit dat je geen naam en adres van deze man weet, wat toch wel handig is als je een aangifte doet. Daarnaast vraag ik me af of er een agent is die deze aangifte serieus wil nemen. Troost je maar gewoon met de gedachte dat de man in kwesite een heel flinke boete gehad heeft (waarschijnlijk eerder verhoogd wegens beledigen van ambtenaren in functie dan verlaagd) en enige tijd niet heeft mogen scheuren in zijn S-klasse.

Hoe zou dat nu komen dat die man zo veel ergernis heeft tegen de inwoners van het land waar hij in woont. En misschien is hij zelf wel Nederlander. Misschien door personen als Geert Wilders, die immers ook generaliseert en schreeuwt tegen een volk. Actie geeft reactie. De actie van de meneer geeft een reactie op jouw.

Ik denk dat het lastig wordt om iemand aan te klagen die een uitspraak doet die niet persoonlijk tegen jou gericht is. Als dat zou kunnen zou het einde toch zoek zijn? IK denk dat je er maar niet druk om moet maken want het heeft toch geen zin.

Hij doet die uitspraken op dat moment tegen de politie die hem heeft aangehouden. Indien het zinvol is om deze uitspraken voor te leggen aan een rechter, zal dat gebeuren. Maar je kan er van opaan dat de omstandigheden zullen meetellen in de beoordeling en dan is de kans dat dit niet bestraft wordt wel erg groot.

Heel herkenbaar. Ik weet niet of je er iets mee kan. Maar zie bron hieronder.

Bronnen:
http://www.postbus51.nl/nl/home/themas/maa...

Ik denk dat je sterk zou staan. Niet met deze opmerkingen trouwens, omdat deze in geen enkele manier als kwetsend kunnen worden opgevat. Als ik tegen jou zou zeggen dat ik jou klote vindt, en vindt dat jij mij discrimineert dan zal er geen rechtbank zijn die je een straf oplegt. Dat is nou eenmaal vrijheid van meningsuiting. Maar op het moment dat het zaken zijn die wel strafbaar zijn om te roepen, dan maakt het volgens mij niet uit of dat een een op een situatie is, of een publieke situatie.

Ik doe met je actie mee, maar het zal nog lastig worden om erachter te komen wie je aanklaagt. De politie zal je echt niet vertellen wie die agressieve Turk was. Maar kom je er wel achter, dan doe ik met je mee. Als een Nederlander dit over Turkije had geroepen, stond heel links Nederland op de achterste benen.

Volgens mij zo je zo iemand inderdaad kunnen aanklagen wegens discriminatie. Ik vrees echter dat er heel veel mensen zullen zijn van bijvoorbeeld Marrokaanse afkomst die zullen denken: "Nu weet jij eens hoe het voelt om als volk over één kam te worden geschoren".

Had de uitzending ook gezien en me ook behoorlijk gediscrimineerd gevoeld. Hoezo ontzag voor de politie, alsmede de agressie van zijn kant. Onbegrijpelijk dat de "heer" in kwestie geen bekeuring kreeg i.v.b. belediging. dit omdat woorden als eikels, kutwouten etc werden uitgesproken. Triest persoon deze "meneer", nog triester om voor te stellen hoe "meneer"thuis zou (kunnen) zijn!

Hmmmm, Ik geloof dat we af en toe toch wel moeten accepteren dat mensen gewoon hufteriger worden en graag andere mensen de schuld geven. Je neemt een boze man in een Mercedes op de televisie toch niet serieus? Er zijn wel ergere dingen in de wereld zeg... Het had net zo goed een Feyenoord-fan/ hooligan kunnen zijn die in Amsterdam opgepakt werd voor te hard rijden. Ik denk dat de desbetreffende agenten, het hele politie-corps, Amsterdam en al haar inwoners er niet al te best vanaf gekomen zouden zijn... Je hebt er af en toe gewoon gekjes tussen zitten.

Als hij het hier een kut land met een kut volk vindt, dan rot hij maar lekker op! Graag in het eerste vliegtuig terug naar Turkije en nooit meer het land in laten komen. Als het een Nederlander was die eenzelfde verkeersvertreding beging, zou er precies hetzelfde gebeuren. Dus waarom niet bij een Turk???

ik vind inderdaad dat hij dat niet kan maken. Maar goed, domme dingen worden wel vaker geroepen. Daar hoef je het zeker niet mee eens te zijn. Of je hem kan aanklagen, probeer het gewoon eens. Ik vind het daarentegen ook weer niet heel erg belangrijk. Als iemand met een politieke positie dat soort generaliserende onzin aan het verkopen is, heeft dat veel meer gevolgen en is dus veel erger. Domheid is nu eenmaal niet verboden....wel vervelend, dat wel.

Dan kunnen we bijvoorbeeld die maffe Wilders ook wel aan blijven klagen. Die schreeuwt tegen heel wat volken. En zo zijn er velen met hem. Toevallig was het nu een Turk, maar wie het ook was op dat filmpje, het is gewoon een kwestie van je hebt te hard gereden, betaal die boete klaar. Ik heb in dat programma ook zat Hollanders voorbij zien komen die allerlei argumenten en scheldwoorden naar voren gooiden uit boosheid of om maar onder die boete uit te komen. Toevallig voel jij je nu aangesproken, je kan het proberen om hem aan te geven wegens discriminatie. Maar ik geef je weinig kans dat ze er iets mee kunnen. Als je zo eens hoort wat er bij elke flippende wegmisbruiker die aangehouden word uitkomt... dan krijgen we een dagtaak aan aangiftes van beledigingen.

Ik zou die idioot met zijn kampsjaak niet aanklagen. Als dat je status is, die rijdende natte droom van nouveau riche, de wannebees, inderdaad de gemiddelde Turk, man man wat een leven heb je dan. Goed dat het op TV komt. Ziet Nederland hoe deze paupers over ons denken. Ik vond het een zielige en weer bevestigende vertoning. Vraagje blijf ik wel houden..... Stel dat ik aangehouden wordt door een marokkaanse of Turkse agent en zijn volk een "k$tvolk" noem en zijn land als zodanig bestempel * ? Volgens mij sta ik dan meteen bij de Volkskrant op de voorpagina en wordt ik uitgemaakt voor rechts-extremist en hoef ik de komende tijd me niet te vertonen in de centra van de grote steden hier in NL. * (zou ik nooit doen want het zijn beide geweldig mooie landen maar even ter vergelijking)

Ha, die Lotus; Een eenling begaat een fout, wordt betrapt en gaat daarop compleet uit zijn verschoning. Daarbij slingert hij een paar algemene onbeleefdheden tegen 'de Nederlanders' in de lucht. Goh. Nou. Poe. Als ik me door zo'n stuk onbenul al beledigd moet voelen, wat is dan het volgende? Moet ik dan ook Belgen gaan aanklagen als ze 'ons' beledigen vanwege de spreekwoordelijke krenterigheid? Als deze vent geen Turkse, maar een Nederlandse verkeershufter (want over zijn gedrag geen discussie) was geweest die zich net zo ongenuanceerd had uitgelaten zou waarschijnlijk niemand er hier een vraag over hebben geplaatst.

Om je korte vraag te beantwoorden: Ja, dat kan. Verder discrimineert deze man ook (discriminatie wordt ten onrechte toebedeeld aan een minderheid, en dat is onjuist). Om precies dezelfde reden vraag ik mij dan ook af waarom er nog geen enkele imam aangifte heeft gedaan tegen Mohammed B wegens het beledigen van de Islam en de Islamitische gemeenschap in Nederland.

Zo'n iemand is boos, en scheldt tegen alles en iedereen. Tegen de politie, die altijd hem moet hebben, of tegen een volk, die niet eerlijk zijn, of tegen de weergoden, die ons altijd tegen zitten. Je moet het vooral niet persoonlijk nemen, zo is het toch uiteindelijk niet bedoeld.

Zulke k*t turken heb je ook wel eens. Maar niet elk turk is hetzelfde.!! En heeft niks met politiek te maken..

Sorry maar ik denk niet dat je iets kan doen, aangezien wij hier in Nederland zoiets hebben als "vrijheid van meningsuiting" Dat deze Turkse man Nederlanders kutvolk is, is zijn eigen mening. Daar mogen en kunnen wij (helaas...) niks tegen beginnen. Daarnaast mogen wij (vind ik) dan ook over deze turkse man zeggen dat ik heb een klootzak vind, vind ik dan ook vrijheid van meningsuiting... Krom landje eigenlijk ;) maar goed je kan het proberen al ben ik bang dat je er weinig aan doet...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100