Welke 'soort' mensen werden er naar de 'kampen' getransporteerd?

Ik zie altijd overal joden en communisten staat, zijn dat dan de enige? Ik probeerde het op te zoeken op google maar daarmee kom ik niet echt ver, want het gaat alleen maar over de joden. Ik heb het nodig voor een profielwerkstuk en nogmaals ik heb Google al geraadpleegd, maar zonder succes.

Alvast sorry voor mijn onnodige spellings- en/of grammaticale (taalfouten) ;-)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Joden, communisten, socialisten, verzetsstrijders, zigeuners (Roma en Sinti), negers, homo's, gehandicapten, mensen met psychische aandoeningen, vrijmetselaars, Jehova's getuigen, slaven, polen, en sovjets. Ik vergeet er vast nog een paar, zal kijken of ik een bron kan vinden. Toegevoegd na 3 minuten: Was redelijk volledig, zie ik. Zie wiki-pagina over niet-Joodse slachtoffers van WWII Toegevoegd na 20 minuten: En kunstenaars, inderdaad. Re de bron: nooit geweten dat Hitler ook het Esperanto zag als een bedreiging voor zijn derde rijk. Het is echt ongelofelijk hoe een mens zoveel haat in zich kan hebben dat hij hele bevolkingsgroepen wilde wegvagen. Hoe langer ik daarover nadenk, hoe minder ik het begrijp.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Niet-Joodse_s...

Neeh het zijn niet de enige ook gehandicapten, zwarten mensen en zigeuners werden getransporteerd.

Mijn vader werd gedwongen te werken voor de Duitsers. Hij werd in een goederentrein naar Duitsland gebracht en voordat besloten werd waar hij zou gaan werken, verbleef hij een week in het kamp Dachau. Dus dat gebeurde ook.

Homoseksuelen. Waar dacht je dat die roze driehoek vandaan kwam!!

Ook Journalisten die dingen schreven die niet in overeenstemming waren met de wil van Hitler werden in kampen gezet. Toegevoegd na 2 minuten: En niet te vergeten, kunstenaars die tegen hem waren en dit in hun werk lieten zien. En homofielen.

Aanvankelijk waren het voornamelijk Duitsers die in de Konzentrationslager te werk werden gesteld ; in eerste instantie politieke vijanden (communisten), maar ook beroepscriminelen, psychisch gestoorden en asocialen. Later kwamen de Joden daarbij als separate groep, en ook homoseksueel, jehova's getuige of zigeuner zijn was voldoende om in één van die groepen (psychisch gestoorden en asocialen vooral) te vallen. Op een gegeven moment waren er zo veel handen nodig in de oorlogsindustrie (en er sneuvelden er vanwege de levensomstandigheden nogal wat) dat je zo ongeveer overal voor opgepakt kon worden. In werkkampen was en bleef het aandeel Duitsers erg groot ; in de vernietigingskampen waren het inderdaad vooral de Joden, asocialen en psychisch gestoorden (en alle afgeleiden daarvan). Mijn info komt natuurlijk niet uitsluitend uit onderstaand boek, maar het levert wel een schat aan informatie. Toegevoegd na 6 minuten: De derde link levert nog een 'mooi' rijtje met soorten gevangenen op : Gegner des Regimes (Sozialdemokraten, Kommunisten, Gewerkschaftler und Monarchisten) Juden Sinti und Roma Homosexuelle Zeugen Jehovas Kriminelle "Arbeitsscheue" "Gewohnheitsverbrecher" Kriegsgefangene Ofwel : Tegenstanders van het regime (sociaaldemocraten, communisten, vakbondsleden en monarchisten) Joden Sinti en Roma (zigeuners) Homosexuelen Jehova's getuigen Criminelen Arbeidsschuwen (werkweigeraars ; werklozen) Beroepscriminelen Krijgsgevangenen

Bronnen:
http://referate4you.homepage24.de/Geschich...
http://www.amazon.de/Konzentrationslager-D...
http://www.kz-gedenkstaette-dachau.de/info...

Gedurende de Japanse bezetting van Nederlands-Indië werden in totaal ruim 42.000 militairen van het KNIL en de Koninklijke Marine in krijgsgevangenschap gehouden en ongeveer 100.000 Nederlandse burgers – mannen, vrouwen en kinderen – geïnterneerd in kampen. de Jappenkampen in het voormalig Nederlands Indië en de Bersiapkampen zie meer info hierover http://www.indischekamparchieven.nl/nl/bezetting-en-bersiap

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100