wat zijn verbeter punten in onze nederlandse wetgeving?

wat kan er beter worden door aanpassingen ten op zichte van onze wetgeving.dus overtredingen,strafbare feiten en misdrijven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens mij heb je echt wat gewonnen als we gewoon weer teruggaan naar de Tien Geboden. Lekker overzichtelijk en multi-toepasbaar. De rest is daar toch allemaal een voortvloeisel van en zo onderhevig aan interpretatie en jurisprudentie en letter en geest van de wet enzo, dat het volgens mij in de praktijk weinig verschil zou maken. Volgens mij hebben we in dit land inmiddels meer advocaten dan warme bakkers ; dat zegt toch wel wat zou je denken. In elk geval dat er iets een klein beetje scheef gegroeid is. Nadeel is natuurlijk dat een complexe samenleving als de onze complexe spelregels kent, waar niet iedereen zich aan wil houden en waar je dan weer maatregelen tegen moet bedenken. Zo hebben we inmiddels een wetboek waar je een leuke gymzaal mee kunt vullen, en weet volgens mij niemand meer precies wat waar staat. En voor elk nieuw verschijnsel komt er weer een uitgebreide gebruiksaanwijzing met bijbehprende richtlijnen en repressaiiles bij. Denk aan mobiel bellen. Of Internet. Zo blijven we natuurlijk an de gang. Een periodieke opschoning zou mischien best wel een goed idee zijn, maar kost weer tijd die we eigenlijk nodig hebben om de boel bij te houden. In de praktijk zal het er dus waarschijnlijk niet van komen. Niet in zijn geheel althans. Toegevoegd na 54 seconden: Die Tien Geboden bedoel ik natuurlijk figuurlijk he, daar staan er ook wel wat in waar je heden ten dage geen kant meer mee op kunt.

DE rechten van de burger worden afgepakt, geef die weer terug... Dat de-escaleert... Dubbele straffen als er een politieman of buschauffeur of ambulancechauffeur bij betrokken is... Totale onzin... WAANZIN zelfs... Zo meteen krijg je nog een tabel... Als je een overtreding maakt terwijl het donker is en je rijdt in een peperdure Mercedes en je de overtreding is verder dan 100 kilometer van huis dan is de factor 2,4, dus den betaal je de boete met een vermenigvuldigingsfactor met 2,4... Gaat het daar naar toe? WAANZIN, dubbele straffen... Als dat eruit gaat, is dat alleen al een hele grote verbetering...

De overdreven bescherming van een burger. Voorbeeld: iemand breekt in, wordt door de eigenaar betrapt, krijgt een oplawaai. Vervolgens wordt door de inbreker de eigenaar aangeklaagd wegens lichamelijk geweld. Uitspraak rechter: eigenaar moet iedere maand smartengeld aan inbreker betalen. BELACHELIJK. Moet niet kunnen.

Hogere boetes, vergelijkbaar met Scandinavische landen: te hard rijden? 1/2 maandsalaris boete. Dan is het ook eerlijker. Want iemand die een ton per maand verdient, vind 80 euro minder erg dan iemand die 2000 per maand verdient. Daarnaast zullen mensen het minder snel in hun hoofd halen om zoiets te doen.

Ik zou graag verandering zien in het vluchtelingenbeleid. Er zijn opvallend veel mensen in Nederland die geen identiteit meer hebben en daarom rechteloos zijn > ze kunnen om het even opgepakt worden en opgesloten. Verder heb ik bezwaar tegen de manier waarop de VoedselWarenWet is geregeld... en nog vele andere misstanden zoals je die kunt zien in het programma Keuringsdienst van Waren (is complex, word helder uitgelegd in de programma's onder deze link). http://www.uitzendinggemist.nl/index.php/search?serID=272&md5=04f70698ab53a851b2d62ddfef618789&sq=keuringsdienst Het lijkt me ook leuk wanneer de normale mens beter ingelicht word over zaken die in de overheid omgaan, zonder sensatie of verkleuring. En dat politici meer rechttoe rechtaan zeggen wat ze bedoelen; ik kan het niet uitstaan om naar ze te luisteren wanneer ze enorm veel vertellen maar niets zeggen. Ook zou ik willen dat politici niet verschijnen (als zichzelf) in televisie spelletjes; dat is belangenverstrengeling. En dat iedereen duidelijk word gemaakt, vanuit de overheid, dat je geen mensen behoort te kiezen om hun sociale vaardigheden maar om hun ideeën. Deze dingen zouden strafbaar kunnen worden.

Ha, die Firstredrose; De legitimatieplicht, de anti-terreurwetgeving, de bioscoopcensuur, de wet Mulder, het biometrische paspoort zijn zo een paar dingen die van mij best op de schop mogen.

Ik zou willen dat mensen/vrouwenhandelaren en loverboys zwaarder gestraft worden en nooit op verlof mogen, ter bescherming van hun slachtoffers.

Mensen die ooit als minister weggestuurd zijn zouden geen minister meer moeten kunnen worden (Donner). En al helemaal niet op dezelfde post (Hirsch-Balin). In de wet moet vastgesteld worden dat wanneer de premier aftreed (omdat hij een andere functie gaat vervullen) er nieuwe verkiezingen moeten komen.

Herinvoeren van de stemplicht.

Het feit dat niet iedereen dezelfde rechten heeft. Een moordenaar of kinderverkrachter verdient niet op een nieuwe kans in de samenleving. Dat is gewoon niet te verkopen aan slachtoffers of nabestaanden. Want als je zo een hekel aan iemand heb dat je er 20 jaar voor over heb, dan kun je hem rustig vermoorden. Hij dood en jij uiteindelijk blij & vrij.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100