Hoe kan ik een gemeenteraad dwingen iets aan zware overlast door sluiproute te doen?

Gemeenteraad verschuilt zich achter onwil provinciale staten. Politiek is bang de vingers aan dit probleem te branden. Ondertussen is de verkeersveiligheid in Maasland, Midden-Delfland zeer slecht.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

wat belangrijk is om te weten is dat de gemeenteraad bestaat onder de gratie van haar kiezers. Ik zou zeggen probeer de inwoners achter je te krijgen begin een handtekeningen actie schrijf/praat met de locale politici, begin een actie comité. Probeer media aandacht te krijgen. Politici willen graag positieve publiciteit als er grote acties worden gehouden tegen de overlast kan dit zetelverlies opleveren iets wat ze willen voorkomen. Mocht dat nog niet helpen zit er niets anders op dan mensen massaal op een politieke partij te laten stemmen die belooft wat aan de overlast te doen. Je kan de gemeenteraad niet dwingen maar ze willen kosten wat kost de kiezers achter zich krijgen.

Je kan bij de wethouder van verkeer een brief of e-mail deponeren waarin je het probleem omschrijft. Dus ook waar het verkeer vandaan komt en waar het heengaat en waarom er nu overlast is. Wat de gemeente dan vaak doet is een apparaat plaatsen dat het aantal passanten telt om op die manier vast te stellen of er ook echt overlast is. Als het een sluiproute is dan kunnen ze drempels aanleggen zodat het minder tijdwinst oplevert.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100