Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

De wet behandeld iedereen gelijk, en discrimineert niet op handicaps. Dus als een dove vermoedelik een psychiatrische stoornis heeft die behandeling in de Pieter Baan behoeft, zal hij of zij die zeker krijgen. Wellicht dat er daarbij gebruik gemaakt moet worden van een doventolk, maar die verschilt niet wezenlijk van andere tolken - en er zijn wel meer anderstalige gestoorde criminelen. Zo moet je ze feitelijk zien ; als anderstalig ; en daar zijn prima voorzieningen voor. Geen uitzonderingen.
Doofheid heeft verder geen directe invloed op psychisch functioneren, en behoeft dus ook geen speciale behandeling.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Mensen gaan alleen naar het Pieter Baan Centrum als er vermoeden is dat de mensen die de misdaad hebben gepleegd een psychische stoornis hebben of dat deze mensen minder toerekeningsvatbaar waren op het moment van de misdaad. Als dat bij een dove die een misdaad heeft begaan ook zo is zal hij ook naar het Pieter Baan Centrum gaan, anders niet.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding