Waarom is dit het geval? Zie extra uitleg:

Wie alleen Nederlandse kranten leest en op TV alleen Nederlandse actualiteitenprogramma's en het NOS journaal bekijkt, zal niet weten dat de VS recent samen met Egypte in de VN-"Mensenrechtenraad" een resolutie hebben ingediend die de vrijheid van meningsuiting (met name over de islam) moet beperken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De regering van Egypte is wat liberaler dan de gemiddelde Egyptenaar en in hun ogen dus nogal westers en de VS hebben in het Midden Oosten en inzake Iran alle steun nodig van Moslimlanden; beiden zoeken sympathie en zijn er bij gebaat als er geen relletjes ontstaan, ze hebben het zo al moeilijk genoeg.

Koren op de molen en stilzwijgen, geen slapende honden wakker maken... Hele goeie vraag... +1 en heel scherp gezien, Arendsoog...

Bronnen:
Koran op de molen en stilzwijgen...

wereldmachten zijn corrupt, deal with it. we kunnen er in "big scheme of things" niks aan veranderen. probeer aardig te zijn voor je naaste, meer kan je niet doen.

Tja, blijkbaar vindt men dit geen nieuws. En gelijk hebben ze want in Nederland mag je al nauwelijks kritiek hebben op geloof en de islam in het bijzonder. Beledig hun profeet en je hebt binnen een week drie kogelbrieven, tien hatemails en vijf advocaten die die je aanklagen. Maar goed, de (Nederlandse) pers is sowieso vrij onbetrouwbaar. Zeker de laatste jaren hebben de verschillende journaals en actualiteitenprogramma's weinig met nieuws te maken en meer met sensatiezoekerij, is mijn bescheiden mening. Toegevoegd na 1 minuut: Overigens vind ik het belachelijk dat zo'n resolutie wordt aangenomen. Zegt genoeg over de betrokken landen. De VS heeft niks met vrijheid te maken.

Politiek is corrupt en het is bekend, dat de US vaak dingen doet, die weer later tot problemen leiden. De regering van Egypte heeft het moeilijk en moet zich verdedigen tegen fundamentalistische moslims en zal tegen enig geld wel bereid zijn mee te werken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100