Wat vindt de hardwerkende burger van de uitgaven van het koningshuis die gefinancierd worden door de belastingscenten.

Gezien de actuele situatie rondom meneer Willem Alexander en zijn stulpje in Mozambique. Ook natuurlijk de privé reizen van het koningshuis die uit de belastingspot gefinancierd wordt.

Toegevoegd na 6 uur:
"Wordt" moet uiteraard "worden" zijn en een vraag eindigt met een vraagteken ;) Slordigheid.

Trouwens, omdat dit eerder een stelling is dan een vraag met een direct antwoord, gaat het uiteindelijk 'beste antwoord' naar degene die z'n mening t beste onderbouwt. Niet dat de mensen na de sluiting denken dat ik degene kies die me het meest aan staat :) Even ter verduidelijking.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Leden van het koningshuis hebben een inkomen en met het privedeel mogen ze doen wat ze willen. Dat geldt voor een gewone ambtenaar ook, als die een auto koopt is dat indirect ook van onze belastingcenten. Of ze wel of geen belasting moeten betalen is een heel andere discussie, maar daar gaat de vraag niet over. Toegevoegd na 8 uur: Ik moet mn antwoord een beetje nuanceren. Dat privevluchten niet uit de prive portemonnaie betaald worden, is natuurlijk te gek voor woorden. Dus; met het privedeel mogen ze doen wat ze willen, maar prive vliegen moet uit die pot betaald worden.

Dat er een koningshuis is is positief. Dat het geld kost weten we. Echter, en moet gekeken worden naar wat redelijke kosten zijn voor prive zaken. Zo vind ik vakantie reizen prima, maar dan wel uit het basis-inkomen van de familie. En een tweede huis kopen? Prima. De burger moet toch ook gewoon van zijn salaris op vakantie en een huis kopen? De koningklijke familie krijgt een riant inkomen van de staat, en moet daar gewoon de prive kosten van betalen. Een deel van de kosten zijn voor de kastelen en landgoederen. Die zouden op naam van de stata moeten komen & ook door de staat onderhouden moeten worden in het kader van monumentenzorg. Dan kunnen deze [deels] opengesteld worden als de familie er niet woont.

Ik vindt het onnodig om de privé uitgaven van het koninklijk huis te financieren. Ik begrijp dat zij uit hoofde van hun positie (die wij als samenleving schijnbaar wensen te handhaven) erg grote uitgaven hebben. Dat wij die betalen lijkt me niet meer dan logisch al moet er goede controle op zijn. Maar privé is privé. Daarom vindt ik ook dat ze gewoon net als ieder ander belasting behoren te betalen. Zij mogen niet verdienen aan hun positie over de rug van de belastingbetaler.

We moeten betalen maar mogen geen mening hebben. Want dan is het in ene prive. Laat ze net als iedereen belasting betalen en stop met die vliegreizen om even in London te gaan shoppen

Ik persoonlijk vind het gewoon van den zotte.We hebben het koningshuis helemaal niet nodig en ik verbaas me dan ook altijd over de onnozelheid van de burger die met konninginnedag met een vlaggetje staat te zwaaien.Prins Bernhard was ook een vreselijk foute man.Ben mezelf wel bewust dat dit eerlijke antwoord me veel -nnetjes kan opleveren maar dat boeit me niet.

Het koningshuis (en dan bedoel ik de koningin en de kroonprins) hebben een hele speciale waarde. Die boven de gewone burger staat. De waarde is de persoon, niet wat ze doen. Zelf heb ik geen moeite met de uitgaven en de belastingscenten. Dat hoort erbij. Zij werken niet. Hun bestaan is wat wij zien als werken. Alle anderen zijn gewone werkenden, ook ministers. Die zullen privé van werk moeten scheiden.

Menig hardwerkende burger zal dit onbegrijpelijk vinden. Steel een beetje en ze gooien je de gevangenis in, steel veel en je wordt koning.

De hardwerkende burger heeft dit allang geaccepteerd, maar het is een nationale sport geworden om dit telkens weer opnieuw ter discussie te stellen. Even een opmerking tussendoor: ja, ik zou graag ook die hoeveelheid geld per jaar willen ontvangen. En nee, ik zou dat niet meer willen als ik op dezelfde manier in de schijnwerpers moest staan met alles wat ik doe. Naar mijn mening is een koningshuis zoals we dat hier hebben heilig vergeleken met het gros van de presidenten elders. Natuurlijk, presidenten worden gekozen en koningen niet, maar het koningshuis hier maakt geen eigen wetten om zichzelf onschendbaar te maken.

Prive uitgave moeten betaald worden door de koninklijke fam zelf. Beveiliging en onderhoud aan ontroerend goed moeten door het volk betaald blijven. Onderhoud aan bijvoorbeeld de Groene draak vind ik onzin. Als de burger erop achteruit gaat mag dat van mij ook voor het koninklijke huis gelden. Iedereen moet in deze tijd van de crisis inleveren maar enkele leden van het koningshuis gaan erop vooruit. Bepaalde piveleges mogen alleen maar tellen voor de koningin / koning en troonopvolger. Alle andere leden mogen wat mij betreft belasting betalen en dezelfde rechten als iedere andere burger krijgen. Het is voor bepaalde lieden van het koningshuis ook niet altijd even leuk om "geleefd"te worden, vandaar dat ik vind dat er dan ook priveleges mogen zijn.

Ik neem het henzelf heel zeker niet kwalijk. Als het nederlandse volk zou besluiten om mij met een sloot miljoenen per jaar te verblijden, geloof ik niet dat ik er, hoewel ik natuurlijk niks om geld geef, vanaf zou zien. Dan zou ik het volk beledigen zeg. En dat is niet verstandig. Dat het volk dat zomaar wil doen is wel iets wat me verbaasd eigenlijk. Omdat WIJ een eenheid willen vormen geven we HEN een sloot geld? De logica ontgaat me. Is het dan toch gewoon een leuke traditie in de zin van klompen en molentjes? Wel een dure hobby...

Ik vind het niet kunnen,ze vragen aan de nederlandse bevolking "de schouders eronder" in deze crises dat geldt ook voor het koningshuis!!Ik heb begrepen gisteren op de tv dat ze het wel gaan betalen! Dat is maar goed ook!!

Het is weer zoals altijd. De keuze ligt dieper. Ben je voor een koningshuis, dan moet je de kosten betalen. Een koningshuis houdt niet eenmaal iets hoogverhevens in, en je kunt ze dus moeilijker controleren of op de vingers tikken. Als ik het zo inschat heeft dit koningshuis niet lang meer te gaan. Eerder - voor WO II - was het huis van Oranje bijna verdreven, maar het liep toch goed voor hen af, omdat de politiek (pro) er anders over dacht dan het publiek(anti). Nu ligt dat niet zo meer. Laten we zeggen beide groepen zijn 50/50. Maar nogmaals, het gaat mij niet om de centjes, maar om het principe. Een koningshuis is ouderwets en ondemocratisch en als Willem Alexander een kerel was, dan zou hij mooi zijn huis daar neerzetten en een lange neus trekken naar het koningschap. Maar misschien plakt ook bij hem het pluche.

Houd dat gezeur over het koningshuis dan nooit op? Ik vind het prima! Als je toevallig in de familie Brenninkmeijer bent geboren klaagt er toch ook niemand? Ik wil niet met hen ruilen!

Als het aan mij lag, mogen ze dat terugbetalen. Elke keer verzint de regering weer wat nieuws om geld te innen (verpakkingskosten, toch weer elke maand benzineprijs wat omhoog gooien enz). En een deel daarvan gaat ook naar die lui toe dus.

Laat die arme kroonprins nu ook een klein pleziertje hebben in dat optrekje daaro ver weg... En die paar centen dat maakt toch helemaal niets uit... Van mij mag hij dat...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100